24 лютого 2022 року є одним з найжахливіших днів для всіх українців адже саме тоді путін вирішив "рятувати" українців від щасливого безхмарного життя і ввів війська на територію суверенної України.

Понад 70 днів Україна мужньо дає відсіч російській армії у повномасштабній війні, яку розпочала країна-агресорка. Від неї потерпають не лише дорослі українці, але й малеча. Про досвід спілкування з дітьми у сьогоднішніх реаліях у єдиному інформаційному марафоні розповів багатодітний батько, ведучий "Неймовірної правди про українців" на СТБ – Григорій Решетник.

Війна застала родину телеведучого вдома, в Києві. Зібравшись з думками та оговтавшись від шоку, батьки пояснили синам, що їм доведеться зіграти в гру і на деякий час сховатися у бомбосховищі. А вже згодом, поступово, пояснювали малечі, що відбувається.

Григорій Решетник з родиною
Григорій Решетник з родиною

Ведучий відзначив, що як багатодітний тато міг разом з родиною виїхати за кордон у безпечне місце. Проте подружжя вирішило залишитись на заході Україні. Особливу увагу Григорій та його дружина Христина приділяють психологічному стану дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Звикнути до сирен і тривог неможливо. Особливо емоційно серед ночі на них реагує 5-річний син Дмитро. Діти вже багато чого знають про війну. Постійно запитують: "Тату, а коли перемога?". Мені здається, що навіть наш молодший Сашко, якому півтора рочки, відчуває небезпеку, – розповів Григорій. – Ми маємо не лише боротися за перемогу, а й якомога більше часу і уваги приділяти нашим дітям, спілкуватися з ними, пояснювати все, що відбувається, і підбадьорювати. Наприклад, коли звучить сирена, ми кажемо хлопчикам, що наші літаки у цей час летять збивати ворожі, захищаючи незалежну Україну".

Григорій Решетник з сином
Григорій Решетник з сином

Однак телеведучий вважає, що інформацію, яку споживає малеча, потрібно фільтрувати.

"Мені здається, дітей треба оберігати від новин про всі ті звірства, що вчиняє російська армія. Повністю, звісно, убезпечити не вийде, але ми намагаємось не показувати хлопчикам жахливі кадри. Нещодавно з дружиною були в Ірпені, і навіть нам важко було усвідомити, що все що сталося – насправді. Що побачені руїни будівель – не декорації, а реальне життя. Що вже казати про дітей… Слава тим героям, які боронять на передовій нашу країну, захищають зараз Азовсталь у Маріуполі, воюють за Харків, рідний Миколаїв та інші міста та села", – поділився Решетник.

Ірпінь
Ірпінь

Однак Григорій погоджується, що повністю огородити дітей від новин неможливо, адже вони зараз всюди. Важливо нагадувати малечі, що закінчення війни та перемога скоро.

"Так склалося, що наші діти багато знають про війну. Навіть перераховують політичних діячів загарбницької країни. Сини розбираються у подіях, усвідомлюють, що таке сирена та бомбосховище, які види зброї існують. Хлопчики розрізняють звичайні літаки від винищувачів. Запитують, чому потонув корабель та як саме ми захищаємось, – відзначив ведучий. – Відволікайте дітей, читайте з ними книги, гуляйте, якщо це можливо. Я розумію, що у всіх зараз різні обставини, але потрібно продовжувати жити. Усмішка дітей лікує, надихає і допомагає триматися та наближати нашу перемогу".

Нагадаємо, що ведучий "Холостяка" Григорій Решетник пояснив українцям, як знайти в собі сили під час війни.

Раніше ми повідомляли, що Григорій Решетник втратив рідну людину через війну: "Буде не легко".