У вівторок, 10 травня 2022 року, стартував щорічний пісенний конкурс "Євробачення-2022", в якому Україна все ж взяла участь, незважаючи на повномасштабне вторгнення рашистської Федерації, що почалося 24 лютого 2022 року.

Першою виступила співачка з Албанії, далі-Латвія, Литва, Швейцарія, Словенія та Україна, яку представляють Kalush Orchestra з композицією "Stefania". Наші хлопці виступили впевнено. Всього з 17 учасників першого півфіналу у фінал повинні пройти всього 10. Слідом за нашими хлопцями на сцену вийшли представники Болгарії і порадували присутніх рок-піснею. Їх змінила співачка S10 з Нідерландів. Далі колектив з Молдави, ніжне виконання дівчат з Португалії. Далі слідувала Хорватія, Данія, Австрія, Ісландія, Греція, Норвегія. Перший півфінал "Євробачення-2022" закінчився виступом Вірменії.

"Євробачення-2022", скріншот: UA: Культура
"Євробачення-2022", скріншот: UA: Культура

О 23: 30 за київським часом почалося голосування. Творці проекту вирішили нагадати телеглядачам, хто виступав і під яким номером, щоб ніхто випадково не віддав свої голоси за інших учасників. Поки люди голосували-на сцені вирішили влаштувати справжню дискотеку.

Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Україна, Молдова і Нідерланди — вийшли у фінал, який відбудеться 14 травня, в суботу.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Kalush Orchestra перед виступом на Євробаченні вселили віру в перемогу: "Будемо викладатися на максимум"

Як повідомляв "Знай.ua", Легендарні The Rasmus перепели Kalush Orchestra перед півфіналом "Євробачення-2022": "Наш трек в тачці"

Знай.ua писав, Джамала вдихнула нове життя в пісню "1944" за допомогою дівчини з Грузії, яка двічі відчула на собі вторгнення армії рф