Навіть у найтемніші часи українці не перестають створювати справжні шедеври на творчому фронті. В укриттях, під ракетами та обстрілами, наші люди пишуть пісні, вірші та вигадують кумедні пародії на окупантів.

Як саме українці піднімають бойових дух за допомогою слова та музики, розповіли ведучі Надія Матвєєва і Григорій Решетник у випуску рубрики "Неймовірна правда про українців" від "Все буде добре" на СТБ.

Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ
Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ

Після 24 лютого українська творчість стала ще однією зброєю проти російських загарбників. Вона не тільки піднімає бойовий дух ЗСУ, а й влучає у найболючіші точки російських окупантів.

Всеукраїнська любов до народних героїв єднає. Прості дівчата з різних куточків України складають нові балади, які присвячують нашим героям та очільникам оборони України – Кіму, Арестовичу, Залужному, Зеленському, Дехтяренку та всім нашим захисникам.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Учасниця Нацвідбору на Євробачення-2022 Roxolana в англомовній пісні заспівала до світу від імені українських дітей, яких вбили росіяни.

Roxolana, фото: Instagram
Roxolana, фото: Instagram

Українські співаки перейшли на військову творчість – їхні пісні або розривають серце тугою, або налаштовують на бій патріотичними настроями.

Так, Сергій Бабкін написав не один вірш про ЗСУ, а також переписав текст пісні "Солдат".

Сергій Бабкін. Фото: скрін youtube
Сергій Бабкін. Фото: скрін youtube

Співак Артем Пивоваров також присвятив свою чергову роботу Україні та її мужньому протистоянню у боротьбі з російськими окупантами.

Артем Пивоваров, фото: Instagram
Артем Пивоваров, фото: Instagram

Багато хто у своїй творчості нагадав напрям, за яким має йти "русский военный корабль". Зокрема, Коля Серга. Інший його хіт став популярним за межами України – "Ду-ду-ду, вынесем орду". На його творчість образилася російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

Коля Сєрга. Фото: скрін youtube
Коля Сєрга. Фото: скрін youtube

Не менш дієвий за гумор "Байрактар", якому присвятили навіть гру в додатку "ДІЯ". Українці з березня можуть знімати напругу, захищаючи блокпост від росіян "Байрактаром".

Воїн ЗСУ Тарас Боровок присвятив пісню "Байрактару", і вона стала дуже популярною в Україні, потішивши навіть самого власника виробництва.

Коміки продовжують влаштовувати стенд-ап шоу, проте в укриттях та метро – там вони шуткують про наших ворогів, щоб підняти настрій українцям.

Основоположниця українського гумору – Вєрка Сердючка надихнула "монологом балерини" співачку Jerry Heil на пісню "Москаль некрасівий".

JERRY HEIL. Фото: скрін youtube
JERRY HEIL. Фото: скрін youtube

А Андрій Данилко проанонсував майбутній новий хіт "Путін, щоб ти здох".

Нагадаємо, Лариса Доліна, Денис Майданов і Григорій Лепс: володимир путін "висадив спецдесант" на окупований Донбас.

Раніше ми повідомляли, що Григорій Решетник емоційно висловився про Лорак, Тодоренко і Марув: "Я хочу, щоб вони здохли, щоб вони згнили з голоду".