Актриса, гумористка і ведуча Клара Новікова народилася в 1946 році в Києві. Однак, відбутися як "зірка" змогла в росії.

Очевидно, "у вдячність" за це 75-річна українська єврейка вирішила геть забути про свою батьківщину і осліпнути в підтримці володимира путіна, розповідаючи про Україну всякі небилиці.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю Клара Борисівна поділилася що не вважає себе українкою, назвавши "єврейкою, без всяких домішок",

Хоча не дивлячись на це, вона відповіла, що почала розмовляти українською мовою, хоча ніколи цього не робила, не дивлячись на те, що знала мову.

"Це щасливий заміс. Я обожнюю російський театр, російську класику. Але я можу читати вірші Шевченка, Лесі Українки. Я знаю дуже добре творчість Шолом Алейхема, я знаю, що таке Бабель. Культури проникають один в одного. Перший спектакль, який я в житті побачила - "У неділю рано зілля копала", я не вчила української мови але я все розуміла... Мій борщ абсолютно український, полтавський".

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Клара Новикова, фото: Знай.uа
Клара Новикова, фото: Знай.uа

На питання про те, чому вона вибрала росія, а не Україну, Клара відповіла що це росія її вибрала. Адже спочатку вона не могла жити без Києва, без каштанів, без критого київського ринку.

Ведучий навела приклад Софії Ротару, яка залишилася в Україні, хоча її визнають і у путіна. Новікова дає на це свою відповідь:

"Ну, вона там зірка номер 1. Вона все одно приїжджає сюди зніматися в "Вогниках". Вона тут робила собі ім'я, хоча і несла культуру Закарпаття".

Софія Ротару, фото: вільне джерело
Софія Ротару, фото: вільне джерело

Клара була свідком подій на Майдані в 2014 році і він їй не подобався.

"Я бачила людей з прапорами. Вони спускалися в підземний перехід. Я відкрила вікно і запитала чи вони за гроші йдуть, вони відповіли, що так. За 30 гривень, за 50 гривень. Мені не подобалося те, до чого закликали. Мені було страшно, що зміняться наші відносини. Там були націоналістичні гасла".

Клара Новікова вірить в те, що"все буде добре".

"Мене 8 років не пускали на батьківські могили, я була на гастролях в Криму. Моя подруга доглядала за могилами. Я хочу мати право приїхати до мами і тата. Це моя Батьківщина. Я хочу, щоб всі мої друзі були живі. Мої друзі живуть по всій Україні. Я іноді думаю, як би пережив це все Михайло Михайлович Жванецький"

Нагадаємо, що невістка Софії Ротару Світлана Євдокименко розповіла землякам-росіянам кого потрібно рятувати в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Софія Ротару показала приклад Лободі і розповіла про війні з росією.