Жителі Київської області стали одими з тих, хто Ду постраждав від війни, яку оголосила росія 24 лютого 2022 року. Ірпінь, Бородянка, Буча, Гостомель надовго стали місцями болю.

25-річна повітряна гімнастка і учасниця "Холостяк-11" з Михайлом Заливакою Ліза Крутікова розповіла, як три тижні жила під звуки вибухів недалеко від Ірпеня, чим допомагає цивільному населенню як волонтер і як проходить її реабілітація від травми руки, що вона отримала перед фіналом талант-шоу.

Ліза Крутікова. Фото: Instagram
Ліза Крутікова. Фото: Instagram

Про 24 лютого та 3 тижні в Києві

"Це був день, коли ми з хлопцем поставили жирну крапку в нашому ремонті, який тривав кілька місяців. Нам привезли диван. Ми нарешті видихнули, сіли на цей диван і дивилися Гаррі Поттера до другої ночі. Потім лягли спати. А через кілька годин я прокинулася від дзвінка своєї мами і її слів "Лізонька, збирай валізи, нас бомблять...",- згадує спортсменка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вона зізнається, що не знає, як передати ці відчуття: колись, про що читав у книгах або дивився у фільмах, відбувається наживо. Ти не можеш в це повірити до кінця.

"На годиннику було близько 5:30. Ми схопили собаку, втекли вниз з 16 поверху сходами, в ліфті страшно було їхати. З того дня ми ночували в бункері. І пробули там три тижні. Там у бункері всі сусіди вже стали як рідні. До останнього не хотіла їхати. Але в Києві ми жили на околиці, близько до нас - Ірпінь. Якщо ми піднімалися наверх, бачили все, що горіло там. І чули всі вибухи".

Ліза Крутікова, фото з бункера
Ліза Крутікова, фото з бункера

Про життя в західній частині України

"Зараз я живу у Львові. Тут не трясуться вікна і не чути постійно працююче ППО. Але за емоційним станом тобі не легше від того, що ти поїхав. У Києві мій будинок, сім'я. Ти постійно з надією що "ось-ось" і повернешся."

Ліза Крутікова. фото: пресслужба СТБ
Ліза Крутікова. фото: пресслужба СТБ

Про волонтерство

Ліза волонтер, використовує свій блог і аудиторію для допомоги ЗСУ і біженцям.

"Перші дні був сумбур, запити летіли все підряд. Знайти машину, житло, їжу... а потім я виділила для себе кілька сфер: допомагала людям оселитися, шукала їм нічліг, і досі допомагаю людям за індивідуальними запитами".

Ліза Крутікова, фото з бункера
Ліза Крутікова, фото з бункера

Є й те, що сильно злить Крутикову.

"У мене брат, офіцер, воює. І він часто розповідає про погану якість броників: "Повзеш в лісі, а у тебе метал в бік впирається, тому що плитоноска порвалася..." займаючись волонтерством, я дізнаюся, що 20 броників може їхати і тільки 6 доїжджає. Їх розбирають, продають на ОЛХ. Таке дуже злить!"

Дівчина намагається не втрачати віри і надії на наше світле майбутнє.

"Якщо всі будуть посміхатися і нести добро, це добро швидше переможе!",- переконана колишня учатниця шоу "Холостяк" і "Україна має талант".

Ліза Крутікова. фото: пресслужба СТБ
Ліза Крутікова. фото: пресслужба СТБ

Підтримав Крутикову і Григорій Решетник, який сам не раз чув, як деякі люди намагаються нажитися на війні.

"Такі речі потрібно на рівні закону карати, щоб була відповідальність – думаю, наша влада зробить виноски... Я пишався і продовжую пишатися неймовірним талантом Лізи. А тепер вона стала справжнім бійцем на волонтерському фронті. Вдячний їй за допомогу. Я представив одразу після війни її весілля з хлопцем. (сміється) А якщо він буде довго думати, ми заберемо Лізу не тільки на "Україна має талант", а й на "Холостячку".

Григорій Решетник. Фото: Instagram
Григорій Решетник. Фото: Instagram

Нагадаємо, що учасниця "Холостяка", яку відкинув Заливако, відверто показала, як ніжиться в ліжку з коханим: "Хотілося, щоб".

Раніше ми повідомляли, що хрещена Григорія Решетника осліпла від путінської пропаганди і накинулася на родичів: "Напросилися? Будемо виховувати".