Сергій Притула займається волонтерством вже тривалий час. З 2014 року він допоміг не одній бригаді ЗСУ, зібравши потрібну кількість коштів і купивши необхідне обладнання для успішного ведення бойових дій.

З початку повномасштабної війни 24 лютого, яку оголосив путін, ведучий Нового каналу переобладнав свій офіс у Києві в штаб. Зараз волонтери допомагають не тільки військовослужбовцям, а й переселенцям.

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

З 24 лютого 2022 року Благодійний фонд Сергія Притули отримав близько 700 мільйонів гривень.

Збирає гроші ведучий найрізноманітнішими способами. Крім того, що люди довіряють Сергію і надсилають гроші в його фонд, нещодавно він продав на аукціоні картину Марини Примаченко за 500 тисяч доларів, а також отримав 5,5 мільйона гривень донатами під час коментування фіналу "Євробачення-2022".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сергій Притула, фото Знай.uа
Сергій Притула, фото Знай.uа

"Треба розуміти: волонтерська допомога - це не панацея. Ми виходимо з тих бюджетів, які є. Якби нам такі бюджети, які зараз дають люди, в 2019, 2020, 2021-му, у нас зараз могла б бути зовсім інша картинка щодо забезпечення підрозділів різним добром,- зазначив Притула в інтерв'ю Яніні Соколовій. – Нещодавно я їздив на південний напрямок. Спочатку заїхали в один підрозділ аеророзвідки і віддали їм комплекс БПЛА PD-1 з двох бортів вартістю 16,5 млн.грн. разом з броньованим бусом. Потім ми виїхали в бік Миколаєва, віддали ще три броньовики, медичку. По дорозі розвантажували купу різного добра різним підрозділам, починаючи від амуніції і закінчуючи тепловізорами, дронами і так далі. За цю поїздку ми розвезли всього хорошого на 22 млн. грн. Для розуміння: всі мої збори на армію, як волонтера за 2019-2021 роки — це приблизно така ж сума, може, навіть трохи менша."

Сергій Притула, фото: пресслужба Нового каналу
Сергій Притула, фото: пресслужба Нового каналу

Розслаблятися Сергію ніколи - війна триває і, на його думку, триватиме ще довго. А значить, потрібно все так само активно закуповувати техніку, яка стане в нагоді військовим.

"Ми проплатили дрони місяць тому. Прийшло 85 штук різних видів - половина з тепловізорами, половина звичайні. Після цього сіли, трохи подумали, подивилися на театр бойових дій і здійснили ще одну проплату, на 36 мільйонів — ці дрони прийдуть у другій половині травня. Також зробили проплати на БПЛА (безпілотний літальний апарат - прим. ред.), які прийдуть в червні,- розповів ведучий Нового каналу. – Це все не закінчиться дуже швидко. Навіть якщо раптом всі зупиняться і перестануть стріляти з обох сторін, це не означає, що ми повинні сісти і курити бамбук, зафіксувавши якусь нову лінію розмежування. Ні, ми будемо далі посилювати армію, хто як може. Якщо хтось думає, що шляху України достатньо, вони глибоко помиляються, тому що він живе у своєму ефемерному світі, бачить російську імперію і страждає за нею."

Сергій Притула, фото: пресслужба Нового каналу
Сергій Притула, фото: пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, що у Сергія Притули проблеми зі здоров'ям через війну, друг Педана розповів правду.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула погодився коментувати фінал Євробачення за мільйон для ЗСУ.