Ірпінь був одним із тих міст Київщини, яке дуже постраждало від війни, яку оголосила Україні російська федерація. Місто стало просто епіцентром бойових дій, а російські окупанти руйнували його з неймовірною жорстокістю.

З такою ж жорстокістю вони ставились і до мешканців міста.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталя Лебердюк та Денис Матросов, які виступали із театром світла, самі з Ірпеня. Ведучому Григорію Решетніку учасники розповіли, що Наталі вдалось виїхати звідти в перший же тиждень війни. А от Денис залишався там аж до 7 березня: жив у бомбосховищі без будь-яких комунікацій, світло зробив зі свого світлодіодного костюму й щоразу бігав додому варити їжу для сусідів у бункері.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталя Лебердюк та Денис Матросов
Суперфіналісти "Україна має талант" Наталя Лебердюк та Денис Матросов

Про те, як застала їх війна та чим зараз вони допомагають країні, Наталя та Денис розповіли в бесіді із Григорієм Решетніком.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Наталія розповідає, що коли війна почалась, вона була в Ірпені. У них мав бути виступ 24 лютого, до якого вони готувалися цілу ніч. Вранці Наталія приїхала додому зібратися на роботу. Вибухи було чутно вже о 6 ранку. Вікна її квартири виходять у сторону Бучі, Гостомелю. Тому вона бачила все, що там горіло та туди прилітало. Стояла дивилась у це вікно, але вона не могла повірити, що на нашій землі це відбувається.

Буча після окупації. Фото: YouTube
Буча після окупації. Фото: YouTube

"Я зателефонувала Денису, сказала "мабуть, розпочалась війна". Він запропонував не поїхати на роботу. Але я була наполегливою. Ми місяць до нього готувались, мали малювати якраз про майбутнє нашої землі. І це мала стати одна з найкращих наших робіт. Ми сіли в машину, але на виїзді з Ірпеня нам дали відбій. І ми повернулись додому",- згадує Лебердюк.

Пізніше її брат поїхав за батьками, які живуть у Бучі, і сказав що в Наталі є 20 хвилин на збори.

"Я не можу сказати, що я довго думала. Узяла кофту, кота та й поїхала. Місце в машині було, ми могли забрати Дениса, але я не змогла до нього додзвонитися. Я дзвонила йому цілу ніч, поки ми їхали."

Денису же виїхати так швидко не вдалось. У їхню сторону почали прилітати один за одним снаряди. Один – потрапив у його будинок. Інший – обірвав у місті комунікацію і зв’язок після цього пропав. З того часу два тижні Денис провів у бомбосховищі разом з іншими сусідами.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталія Лебердюк та Денис Матросов
Суперфіналісти "Україна має талант" Наталія Лебердюк та Денис Матросов

"Я був вдома, коли російські танки почали просуватися. Перший снаряд влучив саме в мій будинок. Потрапив у 7 поверх, загорілась квартира, але, на щастя, людей у ній не було. Фізично та морально я не міг залишатися у квартирі",- згадує 24 лютого Денис.

Поруч був бункер побудований ще за часів CРСР. Там знаходилось десь до 200 людей. Але він був без будь-яких комунікацій та світла. На щастя, в одній із їх шоу програм були костюми зі світлодіодними стрічками. З його допомогою Денис освітлив бункер. Потім його призначили головним: Матросов відповідав за їжу, бігав до будинку варити їжу на газі. До них постійно приїжджали евакуаційні автобуси, але артист залишався до самого кінця.

"На ранок 7 березня хлопці з тероборони наполягли на тому, аби я виїхав: "Якщо хочеш залишитися живим, маєш виїхати сьогодні". Я виїхав з Ірпеня, у Київській області з’явився зв’язок і я мав змогу зателефонувати Наталі",- розповідає Матросов.

Наталя зізнається, що Денис став для неї справжнім героєм. Він не просто друг, він уже частина її родини, з яким вона знайома та творить 12 років. Тому без сліз не може згадувати про тижні, коли не могла до нього додзвонитися й сильно радіє, що нарешті вони всі разом.

Григорій Решетнік зізнається, розмова була довгою та важкою. Про те, що з ними відбувалося, він знав особисто й сильно переживав за життя Наталі та Дениса з перших днів війни.

Григорій Решетник, фото: Instagram
Григорій Решетник, фото: Instagram

Нагадаємо, що Григорій Решетник хоче забрати на шоу "Холостячка" колишню Михайла Заливаки.

Раніше ми повідомляли, що ведучий шоу "Холостяк" Григорій Решетник виїхав з України і розповів, чи планує повертатися: "Моя совість чиста".