Лідер гурту ТНМК Фоззі (Олександр Сидоренко) в ході інтерв'ю для проєкту "Розмова" розповів про те, наскільки проросійське його рідне місто Харків.

Співак висловив упевненість в тому, що місто зараз не окуповане далеко не завдяки жителям, адже деякі з них готові з квітами зустрічати окупантів, а завдяки силі і мужності ЗСУ.

Ще одним питанням, яке було піднято в інтерв'ю стало питання мови. Ведучий Сергій Лиховида сказав, що Харків - практично повністю російськомовний, а ось сам Фоззі зараз перейшов на українську. Йому стали цікаво, коли відбулися ці метаморфози.

"З тими, хто говорить російською, я розмовляю російською, не буду прикидатися укранським націоналістом і я не бачу в цьому великої проблеми. Цю тему з мовами, з неможливістю багатьох українців переключитися, штучно виймають перед виборами, коли потрібно працювати з лохом. За допомогою мови це легко робиться",- міркує Фоззі.

Фоззі (Олександр Сидоренко) з ТНМК, фото: Знай.uа
Фоззі (Олександр Сидоренко) з ТНМК, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сидоренко переконаний, що це важке питання, яке вимагає спокійного часу і часу з економічним зростанням, а так само більш розумних людей.

"Ми зараз говоримо не про мене. За мене боротися і українізувати не потрібно. Працювати потрібно з молоддю і з тими, хто хитається. Які кейси працювали на поширення української мови? Озвучка мультфільмів... Чому рф вирішила пушнути нас? Тому що вони втрачали час... Українська ідея подорожує на схід України зі швидкістю 100 км в 10 років. Потрібно було десь 70 років, щоб вибити російську культуру... Вони втрачали цей момент, тому вони поспішали".

Артист вважає, що не має значення, якою мовою перегукуються військові на передовій. Якщо вони російськомовні і їм доводиться перекладати в голові українською, вони втрачають пильність і час.

Нагадаємо, що лідер ТНМК Фоззі переконаний, що його рідний Харків вистояв не завдяки місцевим жителям: "Вони дали Добкіна".

Раніше ми повідомляли, що Фоззі з ТНМК звернувся до 92-ї бригади, що обороняє Харків: "мати такі ЗСУ - найкраще, що могло статися зі світом"