Ще в довоєнні часи в Україні жартували про російську мову, зараз при повномасштабній війні проти рашистів - ця справа набула масового характеру, тільки без гумору, а з агресією і загальною відмовою.

Гумористичне шоу "Ліга сміху" висміяло росіян і їхню мову. У банкоматі росіянин вирішив вибрати російську мову і отримав ляпаса, а потім був обпльований апаратом.

"Ліга сміху". Фото: скрін youtube
"Ліга сміху". Фото: скрін youtube

- Оберіть мову спілкування

- Звичайно російська (ляпас)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

- Російська (ляпас і плювок)

Це викликало посмішку в Олени Кравець і навіть Володимира Зеленського, який тоді був ведучим цього шоу, а згодом став президентом України, згуртувавши перед спільним ворогом.

"Ліга сміху", скріншот: TikTok
"Ліга сміху", скріншот: TikTok

Зараз російська мова втрачає свою популярність в Україні. Десять років тому тільки 57% українців називали українську мову своєю рідною, зараз ця цифра набагато збільшилася. 83% опитаних українців вважають, що єдиною державною мовою в Україні має бути тільки українська.

Стан російської мови все гірше в Україні. Опитування показують, що в 2012 році кількість російськомовних українців досягала 40%, в кінці 2021 – 26%, зараз же їх лише 18%. Експерти кажуть, що переходити на іншу мову спілкування слід поступово, для того, щоб адаптуватися.

@mova.important

#україна🇺🇦 #українськамова #українське #українськомовний #українськаважлива #українська #українсьуий #українське #українськийконтент #українськийтікток

♬ оригінальний звук - Ukrainska Mova

Нагадаємо, Євген Кошовий розповів, як Володимир Зеленський підтримав всю команду під час війни: "Як в останній раз"

Як повідомляв "Знай.ua", Адріано Челентано з "Ліги сміху" висловив правду про рідну Молдову на тлі війни: "Це ваша Америка почала"

Знай.ua писав, ексжурі "Ліги сміху" Антон Лірник, який втратив дочку, втік до росії з любов'ю до путіна: "Трагедій вистачало"