Питання фільму на вечір стоїть у багатьох сімейних пар. А так іноді хочеться, щоб це була не дурна американська комедія і не якийсь російський серіал.

Вже п'ятий місяць ми живемо в стресі. І щоб підтримати своє психічне здоров'я, потрібно хоч іноді відволікатися від новин. Хороший варіант - подивитися кіно. Ще кращий - подивитися українське кіно. Ведучий Нового каналу і громадський діяч Олександр Педан поділився добіркою топових, на його думку, стрічок вітчизняного виробництва.

1. "Захар Беркут"

"Я раджу цей крутий український фільм для перегляду всією сім'єю,- каже Педан. – Стрічка знята з голлівудським розмахом! І, до речі, за мотивами повісті Івана Франка."

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Сторіз Олександра Педана
Сторіз Олександра Педана

2. "Мої думки тихі"

"Це дуже крута українська комедія. Я ржав безперервно!" - зізнається Олександр.

За сценарієм, молодий звукорежисер Вадим отримує замовлення від клієнта з Канади з проханням записати голоси рідкісних тварин і птахів української фауни Закарпаття. Однак завдання ускладнюється тим, що в подорож разом з хлопцем відправляється його мама-таксистка.

Сторіз Олександра Педана
Сторіз Олександра Педана

3. "Іловайськ 2014"

"Цей фільм важливий для кожного українця, – вважає ведучий Нового каналу. – В основі фільму лежить реальна історія командира штурмової групи "Донбас Тараса Костанчука, який і виступив продюсером фільму, і зіграв самого себе."

Крім нього там знялися близько 50 добровольців батальйону "Донбас", які вийшли живими з Іловайського "коридору".

4. "Додому"

"Це фільм з неймовірно красивою картинкою, дуже сильний емоційно",- каже Саша.

Втративши старшого сина в результаті військових дій на сході України, Мустафа вирішує поховати його на батьківщині, в Криму. Разом з молодшим сином вони відправляються в подорож, яка залишить глибокий слід на їх відносинах.

Сторіз Олександра Педана
Сторіз Олександра Педана

5. "Припутні"

"Дуже життєвий фільм. Кажуть, що це комедія, але я б його так не назвав, якщо чесно", - каже Олександр.

Це перше повнометражне кіно в історії українського кінематографа, де всі актори говорять суржиком. За сюжетом, "таксист за покликанням" Юра, сподіваючись продовжити знайомство з чарівною Свєткою в коротеньких шортиках, отримує бонусом її мати і відправляється в подорож в Припутні, де не ловить мобільний зв'язок, розмовляють по-народному і діють, не думаючи. Кажуть, дорога змінює людину. Всього одну добу, які кардинально змінюють життя всіх героїв…

6. "Гуцулка Ксеня"

Події фільму розгортаються в Карпатах в 1939 році. До Ворохти приїжджає син родини емігрантів Яро. Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей: хлопець повинен одружитися на українській дівчині. Яро відправляється на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма красунями, але по-справжньому полонити його серце змогла тільки гуцулка на ім'я Ксеня.

Сторіз Олександра Педана
Сторіз Олександра Педана

Нагадаємо, що Олександр Педан показав життя без Сергія Притули та Ольги Фреймут, потрапив до нейрохірурга.

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан простими словами пояснив, чому українці так добре б'ють російських окупантів.