Уродженець Маріуполя блогер Олексій Дурнєв закликав усіх кожного дня робити щось для розвитку та зміцнення української культури.

Про це він пише у новому пості на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм. Він зауважує, що дуже важливо й надалі продовжувати допомагати армії та постраждалим від російської агресії – збирати на зброю, амуніцію, ліки, одяг та житло. Проте, є й інші речі, про які не варто забувати.

"Але мені здається, що ми можемо більше, а саме – системно підтримувати розквіт прекрасної української культури. Було б чудово, якби кожен з нас взяв за звичку приділяти трохи часу її вивченню. Необов’язково сідати читати нудні енциклопедії, достатньо робити щось цікавеньке.", - написав він. Олексій Дурнєв

Олексій Дурнєв, instagram.com/aleksey_durnev
Олексій Дурнєв, instagram.com/aleksey_durnev

Як один з варіантів, Олексій Дурнєв пропонує виділяти годину, коли будете спілкуватися вдома лише українською, якщо ви ще не перейшли на солов'їну. Він попереджує, що спершу може бути важко, а "потім – весело, згодом – звично та цікаво".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Чи можете почитати щось фанове про мову. Цікавились колись українізацією секс-термінів? Знаєте, що таке "пуцька та потка"? А "гра в притулу"? (Так, відчуття схожі, як від новини, що Baykar відправить нам 3 байрактари безкоштовно, але це не воно). Можна дивитися серіали лише українською. Чи знайти класні YouTube-канали українців замість російських, від яких ви відписалися з криком "Дідька тобі лисого, а не мій перегляд", - пропонує він. Олексій Дурнєв

Олексій Дурнєв, фото з Instagram
Олексій Дурнєв, фото з Instagram

Крім того, можна пороздивлятися українські бренди та додати гарні речі собі до віш-листа. Він також пропонує варіант - виписати гідне українське кіно та дивитися його, коли ліньки шукати фільми для вихідного перегляду.

Також можна почитати історії наших письменників, митців, музикантів, активістів, громадських діячів, режисерів. Знайти цікаву вам тему та шлях пізнання, який вам до душі.

"Чому це важливо? Ви (так-так, саме ви) – носій української культури. Її збереження в вашій голові та серці значить передачу її наступним поколінням та об'єднання населення країни в націю. росія вбиває українців, щоб знищити нашу ідентичність. Відсіч – примноження любові до неї. Вони ніколи не зруйнують те, що всередині нас. Я сам на цьому шляху, бо багато свого часу проґавив.", - ділиться він. Олексій Дурнєв

Нагадаємо, Олексій Арестович заявив, що планує йти в президенти: "Коли я стану, такі питання будуть вирішуватися швидше"

Також ми писали, Олексій Дурнєв готовий особисто забрати життя у путіна, а якщо не вийде, то гарненько відмутузити: "Зі старим впораюся"

Нагадаємо, Олексій Дурнєв заговорив про родичів, які увірвалися в життя під час війни і заважають ходити голим по квартирі: "Випробування для психіки"