У період війни українці не лише згуртувалися та навчилися добріше ставитися один до одного, але також помітили й активізацію аферистів, які бажають нажитися на тих, хто постраждав від цієї війни.

Останнім часом набирає обертів вже не нова афера із сумнівними пропозиціями роботи – набір текстів із фото, збирання ручок або браслетиків тощо. Ведуча проєкту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь уже попереджала, що таким чином зловмисники можуть попросити 200-300 гривень нібито страхового внеску та зникнути. Є й альтернативний варіант розвитку подій.

"Вам можуть сказати: "Щоб довести, що ми серйозна фірма, зараз заплатимо вам страховий внесок, певну гарантію того, що візьмемо вас на роботу". Далі надсилають посилання, кажуть: "Заберіть гроші, там 300 гривень". За посиланням - фейковий сайт банку, дуже схожий на справжній, - попередила Олена-Крістіна. - Людина може просто не помітити різниці."

Олена-Крістіна Лебедь. Фото: Youtube
Олена-Крістіна Лебедь. Фото: Youtube

На сайті потрібно ввести дані, включаючи CVV-код, - це конфіденційна інформація, яку не можна нікому розголошувати. Адже саме за допомогою цього коду аферисти можуть отримати доступ до ваших коштів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Шахраї тримають людину на гачку, щоб вона ввела всі дані, і з її карти знялися гроші. Тому ще раз наголошую: ніколи не переходьте за посиланнями від незнайомців і тим більше не вводьте там свої персональні дані!" — наголосила ведуча Нового каналу.

Мобільний телефон, новини. Фото: Знай.uа
Мобільний телефон, новини. Фото: Знай.uа

Нагадаємо, що руда бестія Олена-Крістіна Лебідь показала жах роботи для українців: "У вас найкращі пальці у світі".

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь із "Аферисти в сітях" побажала, щоб замість неї працював собака.