Як і для багатьох українців, початок повномасштабної війни для Ірми Вітовської став несподіванкою.

Навесні вона чекала на прем'єру серіалу "Молода" на Новому каналі, але через напад її відклали. Хоча акторка ясно розуміла, що рано чи пізно росія спробує захопити ще більше українських територій, все одно не була готова до такого розвитку подій.

Ірма Вітовська, фото: Instagram
Ірма Вітовська, фото: Instagram

"На повномасштабне вторгнення я очікувала ще з 2014 року , - розповіла вона в інтерв'ю журналу "Телегід". - Особливо гостро - з кінця 2021-го - початку 2022-го. Думала, що все відбудеться 23 лютого, у День радянської армії... До війни можна готуватися, але все одно ніколи не бути готовим... Єдині, хто міг бути повністю підготовлений – волонтери та військові, які з 2014 року були на "передку". Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми із сім'єю перебували у Києві. Три дні я мав шок. Треба було його пережити, щоб зрозуміти, що робити далі."

Ірма Вітовська, фото: Instagram
Ірма Вітовська, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зрештою разом із сином вона евакуювалася до західної частини України. Їдучи, Ірма Вітовська прихопила й дорогі серцю речі.

"Одна з таких – розстріляний "Кобзар" із Попасної. Звичайний "Кобзар", який окупанти у 2014 році просто поставили та прошили кулями. Цінний екземпляр, який важливо зберегти для майбутніх поколінь. Для мене в ньому – ставлення окупантів до України , – зізнається - Це дуже нагадує сцену з "Між двох сил" Винниченка, коли портрет Шевченка проткнули багнетом. Багато подібних реліквій у нас є, і хочеться показати їх нащадкам, тому це перше, що евакуювалося з Києва разом з нами.

Ірма Вітовська, фото: Facebook
Ірма Вітовська, фото: Facebook

Нагадаємо, що зірка "Леся+Рома" Ірма Вітовська зібралася до Криму, згадавши "братні народи".

Раніше ми повідомляли, що зірка "Леся+Рома" Ірма Вітовська змушує сина Ореста цінувати Україну та безпеку.