Відома українська письменниця, авторка роману про війну "Доця" Тамара Горіха Зерня (справжнє ім'я - Тамара Анатоліївна Дуда) підтримала українок, яких скував страх перед невідомістю.

Про це йдеться у її новому пості на особистій сторінці письменниці у соцмережі Фейсбук. Вона переконана, що Україна дала нам все для того, щоб впевнено почуватися закордоном.

"Нарешті вдома. Що я скажу... Може глянувши на мене, хтось із наших жінок вільніше видихне і заспокоїться. Відстань це ніякий не вирок. Кордон це не бетонний мур. Закордон - не в'язниця. Якщо треба, сідаємо і їдемо. Якщо я змогла зі своїм зором і водійським досвідом, то ви точно зможете.", - йдеться у повідомленні. Тамара Горіха Зерня

Тамара Горіха Зерня, Фейсбук
Тамара Горіха Зерня, Фейсбук

Тамара Горіха Зерня розповідає, що дійсно почувалася комфортно закордоном, адже мала все необхідне. Наприклад, за увесь час перебування у Польщі їй не довелося тримати в руках жодного злотого і заходить в обмінку. А гривневу карту ПриватБанку вона називає ідеальним платіжним інструментам, з дуже вигідним курсом обміну.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Оплачувала нею все, від парковок і кафе до квитків на потяг. Роумінг у Польщі від водафону і київстару взагалі безкоштовний. Тобто я нічого не доплачувала крім місячного тарифу, а інтернетом користувалася постійно, і швидкість була вищою за місцевий вайфай. Документи у Дії дуже зручно. Навігатори ті самі що в Україні, служби таксі ті самі. Що у Києві болт, що у Кракові і Гданську той самий болт. І ще букінг для готелів - що б там не було, на вулиці точно не залишишся, хоч який варіант ночівлі знайдеш.", - розповідає вона. Тамара Горіха Зерня

Вона наголошує, що по суті всі потреби, наприклад житло, проїзд, навігація, інтернет, зв'язок і грошові розрахунки такі ж як в Україні, без стресу і звикання до нових програм і правил.

"Я розумію, що для багатьох це звична річ, а я щоразу дивуюся. Бо пам'ятаю, як це складно було іще років вісім тому.", - додає вона. Тамара Горіха Зерня

Нагадаємо, письменниця Тамара Горіха Зерня показала, як Польща змогла навіки відірватися від росії: "Постійне крапання на мозок"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, як повинна поводитися жінка у країні, що воює: письменниця дала пораду українкам