27 липня відбувся матч другого кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, який підопічні Мірчі Луческу виграли з рахунком 1:2.

Феєрію від перемоги України затьмарила мерзенна поведінка вболівальників Фенербахче. Турки після першого забитого гола (Віталій Буяльський) киян стали скандувати на весь стадіон "Володимир путін!".

Відповідні відео швидко стали вірусними у мережі. Інші вболівальники Фенербахче здебільшого їх підтримують; для європейців та українців – це справжній шок. Уболівальники Бешикташа та Галатасарая (дві інші команди зі Стамбула) називають Фенербахче та його фанатів ганьбою Туреччини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мабуть, господарі намагалися якось зачепити гравців "Динамо", але, на щастя, з дисципліною у команди Мірчі Луческу все чудово, і вона відповіла на образу як треба голами. Наступний матч (3 кваліфікаційний раунд) Динамо зіграє з австрійським Штурмом, але історія зі скандуванням імені диктатора набрала новий оборот.

Мірча Луческу та Віталій Буяльський, фото: fcdynamo.com
Мірча Луческу та Віталій Буяльський, фото: fcdynamo.com

Справа в тому, що Динамо поскаржилося делегатам УЄФА, щоб інцидент був належним чином зафіксований у протоколі. За інформацією видання AksamSpor, УЄФА провів екстрену нараду відразу після завершення матчу, використовуючи відеозв'язок. Очікується, що покарання для турецького клубу буде максимально жорстким.

Фернербахче на момент опублікування цієї новини так і не відреагував на інцидент. Хоча навіть частина вболівальників "канарок" засудила такі дії фанатів, знайшлися захисники моральних потвор. Навіть деякі турецькі популярні журналісти розповсюджують інформацію, що це була просто відповідь на провокацію Буяльського. Віталію приписують спробу роздратувати фанатів Фенербахче. Він показав жест орла, який символом ворогів Фенербахче – Бешикташа. Пропонуємо нашим читачам подивитися відео гола та оцінити "Орла" від Буяльського, за якого чіпляються вболівальники Фенербахче.

Нагадаємо, що на Донбасі загинув колишній гравець "Динамо" та однокласник Шовковського Сергій Баланчук .

Раніше ми повідомили, що зірка "Динамо" Беньямін Вербіч повернувся до Луческа перед матчем із "Фенербахче".