Стало відомо, що легендарний бразильський футболіст Пеле помер у віці 82 років.

Ще зовсім недавно... 28 грудня і до цього весь світ спостерігав за тим, як згасає ця прекрасна людина та футболіст, який подарував море дивовижних моментів. Колишній нападник "Сантоса" отримував паліативну допомогу в одній із лікарень Сан-Паулу в той час, як рак у його тілі прогресував, що призвело до ниркової та серцевої дисфункції.

Пеле. Фото: Instagram
Пеле. Фото: Instagram

Про це повідомляє видання Associated Press у соціальній мережі Twitter, назвавши Пеле "буйним бразильським королем футболу"... і це правда, адже йому вдалося виграти рекордних три Чемпіонати Світу, будучи одним із найвпливовіших спортивних діячів XX століття.

Пеле було госпіталізовано місяць тому. Трохи більше року спортсмен отримував терапію від раку після видалення пухлини товстої кишки. Здавалося, що він піде на поправку, проте хіміотерапію згодом більше не допомагала... тому "в хід пішли" ниркова та серцева недостатність.

Варто нагадати, що легендарний футболіст виступав за збірну Бразилії та провів 92 матчі, забивши при цьому 77 голів. На клубному рівні він виступав за "Сантос" та "Нью-Йорк Космос", записавши своє ім'я в історію, будучи єдиною людиною, яка тричі ставала Чемпіоном Світу - в 1958, 1962 і в 1970 рр. Міжнародний олімпійський комітет визнав Пеле найкращим спортсменом XX століття.

Тим не менш, він знаходиться вже на третій позиції в ТОПі найкращих бомбардирів на офіційних турнірах, за Мессі (2 місце) і Роналду.

Нагадаємо, рак у Пеле загострився після виграшу Аргентини на ЧС-2022 у Катарі, легенда звернувся до Мессі: "Не готовий прощатися"

Як повідомляв "Знай.uа", Аргентина з Мессі перемогли Францію на Чемпіонаті Світу-2022: перший кубок для легенди

Знай.ua писав, зірка світового футболу Роналду перетворився на Вінні-Пуха: в мережі показали, яким став бразильський ас і друг Роналдіньо