У першому турі Відкритої першості США з тенісу 31-ша ракетка світу Алізе Корне отримала несподіване попередження від судді на вишці за те, що зняла на корті майку.

На суддю обрушився шквал критики, незважаючи на те, що він всього лише дотримувався правил. Тепер це правило, судячи з усього, більше не існує.

28-річна француженка зіграла свій перший матч на турнірі в 38-градусну спеку і в перерві між другим і третім сетами пішла в роздягальню, щоб переодягнутися.
Повернувшись на корт, вона виявила, що одягла майку навиворіт, тут же зняла її і надягла як треба.
В даному випадку не йдеться про прилюдне оголення грудей: під майкою у Алізе був звичайний спортивний бюстгальтер червоного кольору. Проте, суддя вказав тенісистці, що вона порушила правила Асоціації жіночого тенісу (WTA).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дійсно, правила говорять, що жінки на US Open не можуть переодягатися на корті і зобов'язані піти для цього в роздягальню. За правилами, Алізе Корне допустила порушення Кодексу поведінки гравця.
Таке порушення прирівнюється до нецензурної лайки і іншим неналежним діям гравця між сетами. Перше таке порушення загрожує попередженням, друге - позбавленням очка, третє - програним геймом, а четверте - поразкою в матчі.

Алізе Корне програла в трьох сетах шведці Йоханні Ларссон, але незначний, здавалося б, інцидент з перевдяганням француженки затьмарив спортивний результат матчу.

На US Open заговорили ще про одне маловідоме правило, яке дискредитувало жінок.
Як відомо, в спеку на кортах "Флашинг-Медоуз" можна регулярно бачити тенісистів-чоловіків, що знімають в перерві між сетами майки, і нікому навіть не спадає на думку робити їм зауваження і тим більше офіційні попередження.
Крім того, тенісисти часто переодягаються в перерві між сетами, сидячи поруч з кортом. А спека в цьому році на кортах US Open нестерпна: в чоловічій сітці вже п'ять тенісистів знялися через неї з турніру.

Рішення судді багато хто вважає невиправданим: колишня австралійська тенісистка Кейсі Деллаква назвала його сміховинним, а п'ятиразова чемпіонка турнірів Великого шолома в парному розряді Бетані Маттек-Сандс - відверто слабким.

Колишня капітанка британської збірної в Кубку федерацій Джуді Маррей заявила, що це правило - приклад подвійних стандартів в тенісі.
Керівництво WTA заявило, що Алізе Корне незаслужено отримала попередження і покарана не буде. Асоціація вирішила прояснити правила: тепер тенісистки можуть не йти в роздягальню, щоб переодягнутися.

За словами представників асоціації: "Це рішення не було засновано на правилах WTA, так як у WTA немає правил, що забороняють переодягати спортивний одяг на корті. Це правило турніру Великого шолому, і ми раді, що USTA (Асоціація тенісу Сполучених Штатів) тепер його змінила".

У заяві US Open додали: "Все тенісисти та тенісистки можуть перевдягати свої майки, сидячи в кріслі для гравців. Це не є порушенням Кодексу. Спортсменки при бажанні можуть переодягнути свій топ в більш затишному місці поруч з кортом, якщо воно є. Швидка зміна спортивної одягу не буде вважатися взятою тенісисткою перервою".

Нагадаємо, хорватського гравця Луку Модріча визнали найкращим гравцем Ліги чемпіонів сезону – 2017/2018 за версією УЄФА. Він грає за мадридський Реал.

Як повідомляв Znaj.ua, через три місяці після завоювання всіх чемпіонських поясів у першій важкій вазі Олександр Усик йде далі. Першим суперником абсолютного чемпіона стане 35-річний боксер з Британії Тоні Белью.

Також Znaj.ua писав про те, що на будинок форварда Мемфіса Депая було скоєно напад з пограбуванням, в зв'язку з чим футболіст зазнав збитків у півтора мільйона євро. Про це повідомляє AFP.