Вкотре ми можемо пишатися нашими спортсменками, адже українські легкоатлетки Наталія Прищепа і Анна Плотіцина виграли золоті медалі на престижному турнірі в італійській Падуї.

Про це розповів Znaj.ua Sport.

Відомо, що Прищепа пробігла найшвидше дистанцію в 800 метрів з результатом 2.00,37 хв.

Вона випередила на 0,44 секунди Лігу Вельвере з Латвії. Наталія Прищепа є чинною чемпіонкою Європи на цій дистанції.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Анна Плотіцина завоювала "золото" на дистанції в 100 метрів з бар'єрами. Її результат в 13,13 секунди дозволив їй випередити італійку Люмінозу Больо на 0,12 секунди.

Юлія Левченко та Катерина Табашній також зуміли завоювати медалі турніру в Падуї.
Левченко з результатом 1,93 метра стала третьою, а Табашній взяла висоту в 1,95 метра і виграла "срібло".

Переможницею стала росіянка Марія Ласіцкене, яка також взяла висоту в 1,95 метра, але з меншою кількістю спроб, ніж українка.

До слова, збірна України розпочала підготовку до матчів Ліги Націй – нового турніру для збірних, який замінить більшу частину товариських зустрічей матчами турнірного значення і дозволить національним командам зустрічатися з рівними за силами суперниками.

Збірна України зіграє в групі B1, де зустрінеться з командами Словаччини та Чехії.

Розклад матчів збірної України в Лізі націй:

06.09 Чехія – Україна
09.09 Україна – Словаччина
16.10 Україна – Чехія
16.11 Словаччина – Україна

Склад збірної України:

Воротарі: Андрій П'ятов (Шахтар), Денис Бойко (Динамо), Андрій Лунін (Леганес, Іспанія).

Захисники: Ярослав Ракицький, Сергій Кривцов, Олег Данченко, Микола Матвієнко (всі – "Шахтар"), Микита Бурда ("Динамо"), Олександр Караваєв (Зоря), Євген Хачеріді (ПАОК, Греція), Євген Макаренко (Андерлехт, Бельгія), Андрій Цуріков (Олександрія), Василь Кравець (Луго, Іспанія).

Півзахисники: Євген Коноплянка (Шальке, Німеччина), Андрій Ярмоленко (Вест Хем юнайтед, Англія), Тарас Степаненко, Марлос (обидва – Шахтар), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Володимир Шепелєв (всі – Динамо), Олександр Зінченко (Манчестер Сіті, Англія), Руслан Малиновський (Генк, Бельгія).

Нападники: Роман Яремчук (Гент, Бельгія), Євген Селезньов (Акхисар, Туреччина), Артем Бесєдін (Динамо, Київ).

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко оголосив список легіонерів на матчі Ліги націй.

У вісімку потрапили Андрій Лунін (Реал), Євген Коноплянка (Шальке), Андрій Ярмоленко (Вест Хем), Олександр Зінченко (Манчестер Сіті), Руслан Малиновський (Генк), Роман Яремчук (Гент), Євген Хачеріді (ПАОК), Євген Макаренко (Андерлехт).

В резервний список включені Євген Селезньов (Акхисар) та Василь Кравець (Луго).

Нагадаємо, головний тренер луганської "Зорі" Юрій Вернидуб прокоментував чутки про те, що він може очолити київське "Динамо".

Як повідомляв Znaj.ua, знаменита американська тенісистка Серена Вільямс, 23-кратна переможниця турнірів Великого шолома, в третьому колі US Open обіграла свою старшу сестру Вінус з рахунком 6:1, 6:2.

Також Znaj.ua писав про те, що перша ракетка України і п'ята ракетка світу Еліна Світоліна не змогла вийти у чвертьфінал Відкритого чемпіонату США з тенісу – US Open.