Президент мадридського Реала Флорентіно Перес заявив, що перша ракетка світу іспанець Рафаель Надаль може стати президентом "галактікос".

"Надаль – один з кращих послів Реала в світі. Він був би чудовим вибором на роль президента клубу", – зазначив Перес.

Перес був президентом Реала з 2000-го по 2006-й рік, а потім повернувся на свою посаду у мадридському клубі в 2009-му році.

32-річний тенісист Рафаель Надаль - фанат Реала зі стажем. Згідно зі статутом клубу президентом мадридців може стати лише та людина, яка пробула членом клубу мінімум 20 років. Надаль є їм з 2011-го року, тобто він зможе брати участь у виборах з 2031-го року, коли йому буде 45 років.

Сербський тенісист Новак Джокович здобув перемогу у фіналі Відкритого чемпіонату США, який пройшов у Нью-Йорку. Шоста ракетка турніру переміг володаря третього номера посіву аргентинця Хуана Мартіна дель Потро з рахунком 3:0 (6:3, 7:6, 6:3). Суперники провели на корті 3 години 15 хвилин.

Для 31-річного серба цей титул став третім у кар'єрі на US Open і 14-м – у рамках турнірів Великого шолома.

Джокович після перемоги заявив, що він дуже радий зрівнятися з американцем Пітом Сампрасом за кількістю перемог у фіналах одиночного розряду на "Шоломах". Більше таких трофеїв тільки у іспанця Рафаеля Надаля (17) і швейцарця Роджера Федерера (20).

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Сампрас – одна з найбільших легенд, які коли-небудь грали у теніс. Він був моїм кумиром у дитинстві. Першим, що я бачив з тенісу по телевізору, був його перший або другий Вімблдонський турнір. Це надихнуло мене почати грати в теніс", – сказав Джокович.

"Мені дуже важливо, що я тепер зрівнявся з ним за кількістю титулів Великого шолома. Це дійсно неймовірно, коли про це думаєш. Я бачив, як він виграв один зі своїх перших Вімблдонів, і я виріс, граючи і думаючи, що одного разу я зможу зробити те, що він робить", – додав серб.

Перемога Осаки

Японська тенісистка Наомі Осака обіграла у фіналі US Open-2018 американку Серену Вільямс та стала переможницею турніру. Зустріч тривала майже півтори години і завершилася перемогою японки в двох сетах з рахунком 2:0 (6:2, 6:4)

Для 20-річної Осаки це перший титул на турнірі серії "Великого шолома". Під час першого сету суддя Карлос Рамос виніс Вільямс попередження за підказку з боку тренера, а у другій партії американку оштрафували на очко після того, як вона розбила свою ракетку об корт. При рахунку 4:3 на користь японки Вільямс вступила в суперечку з суддею, розкритикувавши його дії. За це Рамос позбавив її гейма, і рахунок став 5:3 на користь Осаки. У фіналі гри Вільямс вдалося спочатку виграти один гейм, проте потім вона поступилася з рахунком 4:6.

Осака стала першою японською тенісисткою, яка виграла турнір "Великого шолома". На рахунку Вільямс 23 перемоги на турнірах серії. Всього у Осаки тепер два титули. Перший вона виграла в Індіан-Уеллсі в березні цього року.

У даний час Осака займає 19-е місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), а Вільямс 26-е.

Як повідомляв Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.