З 30 вересня по 5 жовтня в Києві відбудеться 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Стало відомо, що екс-чемпіон світу в середній вазі Геннадій Головкін (38-1-1, 34 КО) не приїде до Києва, хоча раніше підтвердив свій приїзд. Про це на прес-конференції заявив мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

За словами Кличка, Головкін передумав після поразки в реванші проти мексиканця Сауля Альвареса (50-1-1, 34 КО).

Нагадаємо, свою участь у київському Конгресі вже підтвердили такі легендарні боксери, як Леннокс Льюїс і Евандер Холіфілд, Ерік Моралес, Олександр Усик і Тоні Беллью.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінить свій логотип, додавши в нього український колорит.

З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC
З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC

Головною подією Конгресу стане зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі Віталія Кличка і Леннокса Льюїса, яка відбудеться 2 жовтня в столичному Палаці спорту в рамках масштабного турніру з боксу. Це буде виставковий бій-реванш, але деталі поки невідомі.

Льюїс пропонує Віталію зіграти в ринзі шахову партію. "Ми занадто старі, щоб знову надягати боксерські рукавички. Нам буде цікаво битися своїми умами, а не кулаками", - заявив 52-річний Льюїс.

Крім того, в рамках цього вечора боксу відбудеться чотири титульні поєдинки.

Вечір боксу в Києві 2 жовтня
Вечір боксу в Києві 2 жовтня

Організаторами боксерського вечора виступили українські компанії BoomBox Promotions і Sparta Boxing Promotions. В рамках цього вечора боксу відбудеться бій 20-річного чемпіона світу WBC серед юніорів Раміля Гаджієва (7-1-1) за титул інтернаціонального чемпіона WBC в суперсередній вазі.

22-річний Карен Чухаджян (12-1-0) оскаржить титул чемпіона світу WBC серед юніорів в напівсередній вазі.

21-річний Хасан Байсангуров (16-0-0) проведе перший захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBA в середній вазі (до 72,6 кг).

Четвертим титульним поєдинком вечора стане бій Арама Фаніяна (13-0-0) за пояс інтернаціонального чемпіона WBC в суперлегкій вазі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Моралес чекає майстер-клас від Кличка.