Колишній півзахисник "Динамо" і гравець збірної України Олександр Алієв прокоментував скандал з форвардом "Зеніту" Олександром Кокоріним та півзахисником "Краснодара" Павлом Мамаевим, які побили чиновника і напали на перехожого.

"Засуджувати їх я не можу, я їх не захищаю. Нехай вони розберуться – у них є команди, що в одного, що в іншого – це і "Зеніт", і "Краснодар". Нехай вони розберуться саме там.

Але це все через те, що вони публічні люди. Так, вони вчинили неправильно – і Пашка, і Саня. Але те, що зараз відбувається, перепрошую за вислів – змішують їх з гівном…

Ці люди грають за великі клуби в Росії, ці люди виступають за збірну Росії. Перш за все вболівальники, всі люди ходили дивилися, як вони виступають. Вони ходили, раділи перемогам, коли вони грали. А як у нас щось погане, так відразу їх змішувати.

Я, в першу чергу, хочу їх підтримати в тому, що вони прекрасно розуміють, що вони зробили, вони це усвідомили. І я хочу сказати людям, щоб вони навпаки їх підтримували. Їм зараз дуже важко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, вони за це понесуть якесь покарання, але нехай понесуть покарання саме в клубах. Найголовніше, я не хочу, щоб, як там пишуть і говорять, що їм загрожує в'язниця.

Спортсмени – ми не роботи. По-перше, у них вихідні дні. Так, я розумію, що десь вони випили, де вони гуляли, але навіщо чинити такий розголос?

Якщо б це були не футболісти, якщо б це були невідомі люди, такого нічого не було б, так би не роздмухували б.

Взагалі я не конфліктна людина, я ніколи не намагався розпускати кулаки і влазити в якісь суперечки. Для мене це неприйнятно. Я така людина, я за те, щоб вирішити все мирно, словесно.

Десь можна і поображати один одного, але потім спокійно сісти, поговорити і все вирішити спокійно, вибачитися перед один одним. Навіть не має значення, де це відбувається – в кафе або на дискотеці, або просто на вулиці. Я така людина, щоб все було мирно", – сказав Алієв.

Нагадаємо, колишній нападник збірної України та київського "Динамо" Артем Мілевський також висловився про цей скандал.

Нагадаємо, нападник "Зеніту" Олександр Кокорін і півзахисник "Краснодара" Павло Мамаєв напередодні побили чиновника і напали на перехожого, який виявився водієм ведучою Першого каналу Ольги Ушакової.

Олександр Кокорін і Павло Мамаєв
Олександр Кокорін і Павло Мамаєв

"Інцидент за участю російських футболістів взято під особливий контроль. FIFA дуже уважно стежить за всіма світовими ЗМІ, у нас є багато російськомовних співробітників, які відслідковують подібні новини", - зазначило джерело.

FIFA може накласти санкції чи заборонити участь у єврокубках і міжнародних змаганнях для обвинувачених футболістів.

Нагадаємо, російська Прем'єр-Ліга виступила з офіційною заявою щодо інцидентів за участю футболістів.

"Після уточнення всіх наявних на даний момент обставин інциденту за участю Олександра Кокоріна та Павла Мамаєва, Російська Прем'єр-Ліга висловлює обурення і рішуче засуджує їх хуліганську поведінку.

Цей вчинок кидає тінь не тільки на славні імена ФК "Зеніт" і ФК "Краснодар", але і на весь російський футбол.

Ми вважаємо, що винні повинні понести найсуворіше покарання. Хуліганам не місце у футболі!", - йдеться в заяві на офіційному сайті РПЛ.

Олександр Кокорін та Павло Мамаєв
Олександр Кокорін та Павло Мамаєв

Кокорін і Мамаєв з'явилися в ГУ МВС для допиту.

Що загрожує футболістам

На російських футболістів Олександра Кокоріна і Павла Мамаєва завели кримінальну справу за статтею 213 КК РФ (хуліганство). Спортсмени обвинувачуються у побитті чиновника Мінпромторгу, повідомляє ТАСС. До цього їх вже викликали на допит, але за статтею 116 КК РФ (побої).

Представник московської поліції Юрій Тітов заявив, що Кокорін і Мамаєв повинні прибути на допит до 18:00 за московським часом, інакше вони будуть оголошені у федеральний розшук. По статті 213-й футболістам загрожує до п'яти років в одиничному випадку і до семи років при груповому хуліганстві.

Тверський суд Москви заарештував російського футболіста Олександра Кокоріна на два місяці - до 8 грудня. Його звинувачують за статтями 213 КК РФ (хуліганство) і 116 КК (побої) в побитті директора департаменту Мінпромторгу Дениса Пака і водія ведучої "Першого каналу".

Як повідомляв портал Знай.ua, Олександр Кокорін і Павло Мамаєв рознесли цілий вагон "Сапсана".