Чемпіон світу за версією IBF в середній вазі американець Деніел Джейкобс (35-2, 29 КО), який виграв бій проти українця Сергія Дерев'янченка (12-1, 10 КО), заявив, що не згоден з рішенням суддів.

Джейкобс виграв розділеним рішенням, і заявив, що впевнений у своїй перевазі.

Сергій Дерев'янченко програв бій проти Деніела Джейкобса
Сергій Дерев'янченко програв бій проти Деніела Джейкобса

"Не згоден з тим, що бій був настільки близьким. Згоден, я програв пару раундів в середині бою. Але як один з суддів примудрився побачити мою поразку? Мені цього взагалі не зрозуміти. Я не згоден. Жодних скарг від мене не буде, адже я переміг. Мабуть, перегляну поєдинок. Мені потрібно розуміти їх рішення, щоб в наступний раз боксувати інакше.

Що я взагалі хотів би, так це те, щоб судді до бою давали зрозуміти бійцям, які основні критерії їх суддівської роботи, їх оцінок. Нам адже далеко не плювати на це. Ясна річ, кожен боксер насамперед дотримується свого улюбленого стилю боксування. Але важливо також і боксувати так, щоб це було належним чином оцінено суддями. Адже якщо бій проходить всю дистанцію, ти хочеш бути впевненим в тому, що набоксував на перемогу. А не нервувати, що вони виставлять якісь фіктивні оцінки", - заявив Джейкобс.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, Сергій Дерев'янченко програв бій проти Деніела Джейкобса роздільним рішенням суддів, і не зміг завоювати вакантний титул IBF в середній вазі.

У Нью-Йорку в ніч з 27 на 28 жовтня український боксер середньої ваги Сергій Дерев'янченко програв у титульному бою американцеві Деніелу Джейкобсу. Дуель відбувалася за вакантний пояс IBF у середній вазі.

Наприкінці 1-го раунду Дерев'янченко побував у невеликому нокадуні після пропущеного удару.

Але Сергій не розкис і почав працювати в рингу першим номером, як і було заплановано ще до бою. Джейкобс йшов назустріч українцю і активно захищався корпусом.

Кращий удар у бою у Дерев'янченко пройшов у другому раунді, коли він влучив американцеві справа.

Потім в рингу точилася рівна боротьба. Обидва боксери періодично перехоплювали ініціативу. Але все ж Джейкобс в чомусь був сильнішим і активнішим, що змусило Дерев'янченка в чемпіонських раундах додати і йти вперед. Але американець стримав натиск і виграв бій.

Один з суддів віддав перемогу Дерев'янченку 114:113, а двоє інших – Джейкобсу 115:112, 115:112. У результаті американець виграв бій і став чемпіоном світу за версією IBF.

Джейкобса з перемогою привітав його син:

Як повідомляв портал Знай.ua, оголошено гонорар Дерев'янченка за бій з Джейкобсом.