Програміст Олександр переїхав з окупованого Донецька до Львівської області, де запустив стартап та зібрав особисті дані тисяч прихильників "русского мира", серед яких поштові адреси, телефони та інша інформація.

Про це повідомили у InformNapalm.

Хлопець створив закриту соціальну мережу та успішно отримав дані сепаратистів. Додаток CropUkrop для ОС Android симулювало DDos-атаки на сайти спільноти InformNapalm, центру Миротворець та інших ресурсів, при цьому витягуючи усю корисну інформацію зі смартфона атакуючого.

За 7 днів програма заразила і зламала більше 2,5 тисяч телефонів, серед яких зустрічалися не лише рядові любителі "русского мира" з Донбасу, а й бойовики, російські військові та пропагандисти.

"Російські пропагандисти, дізнавшись про те, як витончено найманців і бойовиків "розвели" на закриту інформацію, поспішили шукати слід "Держдепу", приписуючи результати операції не тільки спецслужбам України, але навіть США", - йдеться у матеріалі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначається, що на цю операцію з бюджету українських спецслужб не витратили ні копійки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міжнародний комітет Червоного Хреста готовий вступити у переговори щодо конфлікту на Донбасі.