Нещодавно в Парижі пройшла церемонія вручення "Золотого м'яча", де вперше за останні шістдесят років приз отримала жінка-футболіст. Переможницею в номінації "Найкраща футболістка" стала форвардка французького клубу "Ліон" Ада Хегерберг. Про це пише BBC.

Однак, церемонія не пройшла безхмарно. Діджей Мартін Солвейг, що вручав приз, поставив Аді питання про те, чи вміє вона тверкати. Футболістка коротко відповіла "Ні" і поспішила покинути сцену.

У соцмережах через це розгорівся скандал. Ведучого церемонії звинували у сексизмі, але сама футболістка в інтерв'ю BBC Sport зізналася, що "не вважає це сексуальним домаганням".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Я пояснив Аді всю ситуацію, і вона сказала мені, що розуміє, що це був жарт. Тим не менше я вибачаюся перед усіма, хто міг бути ображений. Найголовніше привітати Аду", - написав Солвейг в твіттері.

Судячи з усього, вони дійсно помирилися. У той же вечір Хегеберг і Солвейг разом танцювали під Френка Сінатру. Також діджей опублікував фотографію, на якій вони потискують один одному руки.

Раніше повідомлялося, що перша ракетка України і четверта ракетка світу Еліна Світоліна номінована на звання найулюбленішої тенісистки вболівальників - премію Fan Favorite Award, повідомляє прес-служба WTA.

На цю премію, крім Світоліної, претендують ще 25 тенісисток.

Нагадаємо, в минулому році премію Fan Favorite Award отримала перша ракетка світу румунка Симона Халеп.

А до цього шість разів поспіль улюбленицею вболівальників ставала польська тенісистка Агнешка Радванська.

Нагадаємо, жіноча тенісна асоціація WTA випустила ролик, присвячений перемозі першої ракетки України Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі в Сінгапурі.

Раніше Знай.ua повідомляв, володарка двох срібних медалей чемпіонату Європи 22-річна українська велосипедистка Олена Старікова виграла дві медалі на етапі Кубка світу в столиці Німеччини Берліні.

Також Знай.ua писав, українська легкоатлетка Софія Яремчук перемогла в забігу Best Woman на 10 км в італійському місті Фьюмічіно.