У столиці розгортається черговий скандал із незаконним будівництвом. Попри всі намагання громади зупинити роботи ,дозвіл на зведення житлового комплексу "Сонячна Рів'єра" у Микільській Слобідці міська влада все-таки видала.

Про це йдеться у проекті розслідувань "Схеми".

Займається будівництвом державна компанія "Укрбуд". Багатоповерхівки з'являються переважно у прибережній зоні, хоча згідно із Генпланом, у зеленій зоні їх бути не повинно. Втім, думки інвесторів з цього приводу різняться – вони запевняють, що діють законно, тому скоро там з'явиться величезний комплекс.

За словами керівника ради директорів "Укрбуду" Юрія Пелиха, ця територія нібито раніше нагадувала смітник, а будувати на відстані 50 метрів від води – дозволено. Підтримав його у цьому і київський мер Віталій Кличко.

Слід відзначити, що суперечки між місцевими мешканцями та представниками забудовника почалися ще кілька років тому – взимку 2015-го тут були масові акції протесту, люди палили шини та намагалися завадити відібрати територію.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на території столичного університету попри заборону відновили незаконне будівництво. Поблизу корпусів КНУ ім. Тараса Шевченка встановили огорожу довжиною у 40 метрів, хоча із ректоратом це ніхто не узгоджував.