У Європі офіційно заборонили жінкам приходити на роботу у хіджабі. Відповідне рішення прийняли на судовому засіданні у Люксембурзі.

Про це повідомляє ВВС.

Днями двоє жінок звернулися до суду із проханням розглянути їх позов: мешканок Франції та Бельгії звільнили саме за те, що вони носили мусульманський головний убір.

Комісія вирішила, що допустити хіджаб в якості релігійної атрибутики можна тільки у тому випадку, якщо у статуті компанії це прописано. Втім, більшості співробітників рекомендується все-таки обирати нейтральний стиль одягу.

Слід відзначити, що минулого року відповідну заборону вже намагалися офіційно затвердити у Франції, втім обмеження стосувалося тільки пляжної території та зони відпочинку. Тоді у верховному суді таку ініціативу не підтримали.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зруйнувати стереотипи щодо мусульманських жінок вирішила блогер із Тегерану – жінка позувала на камеру у яскравому вбранні, компонуючи його з хіджабом.