В Україні спостерігається дуже важка ситуація з пенсійними виплатами. Причина криється в тому, що на 10 працюючих українців припадає дев'ять пенсіонерів.

Про це повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Ірина Ковпашко під час прес-конференції, передає "УНІАН". Вона розповіла, що роботодавці відраховують 704 гривні з мінімальної зарплати в якості єдиного соціального внеску. З цієї суми, за її словами, необхідно виплачувати мінімальну пенсію, розмір якої становить 1247 гривень.

"Сьогодні у нас 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів, якщо рахувати не тільки найманих працівників, але і самозайнятих осіб, і фізосіб-підприємців", - пояснила керівник департаменту.

В результаті, за її словами, у Пенсійного фонду виникає великий розрив в доходах і виплатах. Вона додала, якби в 2016 році видатки збереглися колишніми, а ЄСВ не знизили в два рази, то фонд повністю б позбувся дефіциту.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Кабміні вирішили збільшити розмір мінімальної пенсії. Підвищення пройде в два етапи.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще