Група Метінвест, яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, втратила контроль над роботою всіх своїх активів на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це повідомили в прес-службі компанії. Відзначається, що на підприємства прийшли невідомі люди, які зажадали перереєструвати компанії в юрисдикції "республік" "ДНР" та "ЛНР", а також почали інвентаризацію і опис майна.

"У разі непокори вони погрожували співробітникам підприємств фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

Ця заява стосується діяльності Єнакіївського металургійного заводу (включаючи його Макіївську філію -Макіївський металургійний завод), Єнакіївського коксохімпрома, Харцизького трубного заводу, Комсомольського рудоуправління, Краснодонвугілля, Донецьккокса і Спільного українсько-швейцарського підприємства Металена.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков прокоментував ситуацію:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"Рішення про припинення роботи наших підприємств на території так званих" ДНР "та" ЛНР "- це вимушений крок, який викликаний нашою категоричною незгодою з вимогою змінити українську юрисдикцію. Крім того, в умовах, що склалися ми не можемо контролювати діяльність підприємств і, відповідно, нести відповідальність за те, що відбувається на їх території".

Сьогодні також енергохолдинг ДТЕК Ахметова втратив контроль над усіма своїми підприємствами в "ДНР" та ЛНР ".

Як повідомляв сайт Знай.ua, у ДТЕК назвали "націоналізовані" підприємства