15-річна українська тенісистка Дар'я Лопатецька обіграла представницю Китаю Ма Шуюэ і стала чемпіонкою турніру в Гонконзі. У фіналі 25-тисячника Дар'я впоралася з суперницею за два сети - 6:4, 6:3.

Матч тривав півтори години. На рахунку Лопатецької три ейси і п'ять брейків.

Відзначимо, що обидві тенісистки пробилися в основну сітку через кваліфікацію, де юна харків'янка отримала wild card, а в фіналі відбору відіграла у суперниці два матчболи.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шлях до перемоги:

QR1: Моюка Утідзіма (Японія) 6:2, 6:1

QR2: Варвара Грачова (Росія) 3:6, 6:1, 13-11

R32: Ван Сіньюй (Китай, JE) 4:6, 6:3, 6:2

R16: Момоко Коборі (Японія, 1) 6:3, 6:3

QF: Маї Мінокосі (Японія, 6) 3:6, 6:1, 6:1

SF: Чагла Буюкакчай (Туреччина, 4) 6:1, 6:2

FR: Ма Шуюе (Китай, Q) 6:4, 6:3

Дар'я виграла дванадцятий матч поспіль на хардових кортах в Гонконгу: минулого тижня вона також стала чемпіонкою турніру, завдяки чому вперше потрапить в Топ-400 рейтингу WTA.

За перемогу цього тижня Лопатецька отримає 51 очко в залік рейтингу WTA, проте становище в рейтингу зміниться тільки через два тижні, 28 січня.

D 2018 році українка виграла два турніри ITF Circuit Pro з призовим фондом $15,000 в Антальї (Туреччина) та угорському місті Байя.

Нагадаємо, Еліна Світоліна та друга ракетка світу датчанка Каролін Возняцкі провели тренувальний матч перед Australian Open.

Тренування пройшло на одному з центральних кортів Australian Open, який названо на честь Маргарет Корт.

Еліна Світоліна і Каролін Возняцкі провели тренувальний матч
Еліна Світоліна і Каролін Возняцкі провели тренувальний матч

Перший сет залишився за Возняцкі 6:3, але в другому Світоліна зрівняла рахунок на тай-брейку. На цьому матч закінчився.
Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером
Нагадаємо, визначився склад збірної України на Кубок Федерації. До складу збірної включені найсильніші тенісистки України: Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Даяна Ястремська, Марта Костюк і Надія Кіченок. Капітан - Михайло Філіма.

Як повідомляв портал Знай.ua, друга ракетка України Леся Цуренко піднялася на третю сходинку оновленого рейтингу WTA.

Леся Цуренко
Леся Цуренко