Українська тенісистка Марта Костюк програла українці Марині Заневській, яка виступає за Бельгію, і вибула з турніру ITF Launceston International в Лонсестоні, Австралія.
Костюк програла Марині Заневській з рахунком 4:6, 6:4, 6:7 (4:7).
Нагадаємо, Марта Костюк виступить за збірну України на Кубку Федерації, який пройде 6-9 лютого в Польщі. До складу української збірної команди також увійшли Леся Цуренко, Катерина Козлова і Надія Кіченок. Суперницями українок будуть шведські тенісистки.
Як раніше писав Знай.ua, перша ракетка України і сьома ракетка світу Еліна Світоліна пояснила, чому не зіграє за українську збірну команду на Кубку Федерації, який пройде 6-9 лютого в Польщі.
За словами тенісистки, вона пропустить матчі збірної через травму, яку отримала на Australian Open-2019.
"З сумом повідомляю, що після тривалих консультацій з лікарями, я прийняла дуже непросте рішення пропустити матчі збірної України, які пройдуть в Польщі.
Це важке рішення, тому що виступати за збірну України завжди честь для мене, я ще в минулому році запланувала участь у цих матчах. Однак, отримана в Австралії травма не дозволяє мені поки приступити до тренувань і, на жаль, я не зможу зіграти на тому рівні, на якому можу. В даній ситуації найменше я хотіла підвести нашу команду на корті.
Тримаємо кулаки за нашу збірну. У нас сильна і дружна команда, і я вірю, що нам по силам пройти цей складний етап", - написала Світоліна на своїй сторінці в Facebook.
Нагадаємо, до складу збірної були включені: Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Даяна Ястремська, Марта Костюк і Надія Кіченок. Капітан - Михайло Філіма.
Пізніше Федерація тенісу України повідомила, що Еліна Світоліна та Даяна Ястремська не зіграють за збірну команду. Причиною є нові фінансові умови, які були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим.