Чемпіон світу за версією WBC в напівважкій вазі Олександр Гвоздик (16-0, 13 КО) зробив несподівану заяву з приводу рідної української мови.
За словами боксера, він добре знає українську мову, але взагалі не використовує її. І додав, що якби тиждень побув в україномовній сфері, то чудово б говорив українською.
"Я вчився в українській школі. І мені завжди говорили, що у мене з українським все нормально. Просто я взагалі її не використовую. Мені її навіть ніде застосувати.
Я в Україну досить рідко їжджу, а якщо їжджу, то у Харкові не почуєш українську мову", - розповів Гвоздик в інтерв'ю Youtube-каналу ID MENTOR.

Нагадаємо, Гвоздик може провести наступний бій проти володаря титулу IBO, шведа Свена Форнлінга. Про це повідомляє BoxingTalk.

Це буде перший захист титулу для українця.
За інформацією авторитетного порталу BoxingScene, Гвоздик проведе добровільний захист титулу 30 березня.

Успіх Гвоздика

Після перемоги над Адонісом Стівенсоном, Гвоздик заробив 300 рейтингових очок і завдяки цьому піднявся на 55 позицій - з 68-го місця на 13-е.

Рейтинг BoxRec
Рейтинг BoxRec

Нагадаємо, Олександр Гвоздик нокаутував канадського боксера Адоніса Стівенсона (30-1-2, 24 КО) і завоював титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Стартові раунди пройшли в традиційній "розвідці", а вже в третьому раунді Гвоздик відправив Стівенсона в нокдаун ударом в голову, але рефері (з Канади) чомусь його не відрахував.

Після цього Гвоздик став набирати обертів, а Стівенсон - помітно втомився, лише відповідаючи на удари.

У десятому раунді українець пропустив сильний удар в голову, але до кінця раунду зміг відновитися і провів сильну серію ударів противнику.

В 11 раунді Гвоздик серією ударів у голову відправив канадця у важкий нокаут, і рефері одразу зупинив бій.

Бій Гвоздик - Стівенсон пройшов 1 грудня у Квебеку, Канада. Підтримати українця прилетіли Олександр Усик та Василь Ломаченко.

Нагадаємо, за прогнозами букмекерів, фаворитом цього бою був Олександр Гвоздик.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Гвоздика обурений вердиктом суддів.