Визвольні війська зайняли два ключових райони в західному Мосулі, що знаходиться під терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Це Аль-Кура і Аль-Таваф.

Контроль над ними дозволить евакуювати мирних жителів, забезпечивши для них коридор, передає телеканал Al Jazeera з посиланням на капітана місцевої поліції Аделя Ахмеда.

Сьогодні у місті зафіксоване серйозне протистояння між терористами ІД та іракською армією.

Зараз військові вже звільнили 40% території міста, починаючи з жовтня минулого року. Мосул залишається останнім серйозним оплотом терористів.

На думку деяких експертів, повернення цього населеного пункту під контроль армії зовсім не гарантує остаточної перемоги над "Ісламською державою", оскільки бойовики можуть втекти в пустелю, а звідти проникнути в Європу та влаштовувати там терористичні акти.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", 24 лютого урядові війська увійшли у житловий квартал західної частини міста.

Американський представник у коаліції міжнародних сил Бретт Макґурк заявив, що бойовики, які не покинуть Мосул, будуть знищені.