Молдавські правоохоронці затримали колишнього нардепа парламенту країни Юрія Болбочану за шпигунство на користь Росії.

Тепер йому доведеться відповідати за державну зраду, передає "Інтерфакс".

Екс-парлмаентаря затримали ще в п’ятницю увечері після обшуків у його будинку. Про те, що правоохоронці виявили, та який нині статус у затриманого, підозрюваний чи обвинувачений, не повідомляється.

У генпрокуратурі інформацію про затримання чиновника не оприлюднювали, проте відповідна постанова була підписана прокурорами.

Згідно документу, кримінальне переслідування Болбочану розпочате влітку минулого року у відповідності до ст. 337 "Зрада Батьківщині" і ст. 338 "Шпигунство" УК Молдови.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У матеріалах слідства є дані про те, що екс-депутат контактував з помічником військового аташе посольства Росії в Молдавії Олександром Грудіним і передавав йому якусь інформацію в умовах суворої конспірації.

Справу веде прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справ.

Болбочану, який пройшов у парламент за списками Демократичної партії у листопаді 2010 року, розчарувався у своїй політсилі за півроку до закінчення дії мандата в 2014 році. Його прізвище фігурувало тоді в списку з восьми депутатів, яких намагалися підкупити з метою розвалу парламентської більшості, дестабілізації ситуації в країні і провокування дострокових виборів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", молдавські уболівальники заспівали російським футбольним фанатам хіт про Путіна.