В недалекому майбутньому українці, які симпатизують і підтримують націонал-радикалів, відмовляться від цієї підтримки, вважає Віктор Медведчук.

«Сьогодні ... велика агресія з боку націонал-радикалів по відношенню до людей, які сповідують інший шлях розвитку і інші цінності. Але я вірю, що люди, які сьогодні живуть в Україні, і люди, які прозрівають - а я впевнений, що цей процес йде дуже активно - вони змінять думку з приводу підтримки націонал-радикалів, які вважають, що Росія є ворогом », - заявив лідер «Українського вибору - Права народу» в інтерв'ю російським журналістам.

В.Медведчук уточнив, що не може визначити точний час цієї події, але ситуація, що складається, на його переконання, «дає можливість людям відійти від популістського чаду так званого європейського вибору, який диктується українцям повсюдно».

«Простий приклад: якщо в 2013 році ціна на газ для населення була одна, то в 2016 році вона зросла в 9,5 раз. Я міг би навести й інші цифри, але все виросло в рази. Люди це відчувають, люди це розуміють, і коли влада говорить: «Йде війна на Донбасі», то перший рік вірять, другий рік сумніваються, третій рік роблять висновки. Думаю, етап висновків все-таки настане: що повинен бути прагматизм в економічних відносинах, адже є вигода у відновленні економічних відносин з Росією. Іншого сьогодні у нас просто немає », - підкреслив політик.

Посилаючись на останнє незалежне соціологічне опитування, Віктор Медведчук зазначив, що 51% опитаних українців вважають російський і український народи братніми.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Це в сьогоднішній політичній ситуації антагонізму, ворожнечі, агресії, але це влада, а люди все одно думають по-іншому і вважають, що це братські народи», - підсумував політик.