В ніч з 30 на 31 березня за київським часом у Філадельфії (США) на рингу "2300 Arena" відбудеться бій між володарем чемпіонського поясу WBC в напівважкій вазі українцем Олександром Гвоздиком (16 перемог, 13 з них - нокаутом) і французом конголезького походження Дуду Нгумбу (38 перемог, 14 з них - нокаутом, 8 поразок). У цій дуелі українець вперше захищатиме свій титул.

Церемонія зважування та бій поглядів

У Філадельфії за добу до бою пройшла регламентна церемонія зважування боксерів. У підсумку українець показав на вагах 79,2 кг, в той час як його суперник "заважив" рівно на 79 кілограмів.

Також суперники провели битву поглядів

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Прогноз на бій

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Микола Валуєв вважає, що переможець бою Гвоздик - Нгумбу буде визначено за очками.

"Бій цікавий, у обох суперників в активі серйозні поєдинки. Нгумбу 37 років, але це не такий великий вік для напівважкій ваговій категорії. Дуду Нгумбу розбирався з дуже серйозними хлопцями, проте, потрібно пам'ятати історію Олександра Гвоздика проти Адоніса Стівенсона, коли опонент після бою впав у кому. Слава Богу, Адоніс з коми вже вийшов. Це залишило незабутнє враження і дає право стверджувати, що швидше за все бій закінчиться перемогою Гвоздика. Дійсно, гарматні удари, натиск і молодість зроблять свою справу. швидше за вс го, все трапиться в другій половині цього поєдинку. Імовірність перемоги за очками вища, ніж нокаутом, тому що Нгумбу все-таки має дуже серйозний послужний список і досвід. Але в цій ситуації це навряд чи допоможе здобути йому перемогу", - цитує Валуєва Youtube-канал "Рейтинг Букмекерів".

У свою чергу, голова промоутерської компанії Top Rank Боб Арум наступне заявив про майбутній поєдинок:

"Вам потрібно розуміти, що Олександр Гвоздик - найрозумніший боксер, в інтелектуальному плані, з яким я коли-небудь працював. Він досить розумний для того, щоб вичепити дорогоцінні алмази з риторики Атласу. Звичайний боксер не здатний відсіяти всі емоції Тедді", - сказав Арум в інтерв'ю телеканалу ESPN.

Благодійність

Гвоздик перед боєм з Нгумбу візьме участь в акції зі збору коштів для дітей, які борються з раком, в рамках якої в Філадельфії буде продаватися лимонад, повідомляє видання Boxing Scene.

Гвоздика в Філадельфії підтримає армія українців

У майбутньому поєдинку проти Нгумбу у Олександра Гвоздика буде солідна підтримка. "Уже в перший тиждень після старту продажів були продані всі ВІП-квитки, а потім - і інші цінові категорії. У плані покупки квитків проявила активність і українська діаспора в США. Підтримувати Олександра в суботу буде більше 300 українців. Цьому сприяла і демократична ціна на квитки, яка стартувала з 50 доларів. Сподіваюся, промоутерська компанія Top Rank зробить відповідні висновки, і свій наступний поєдинок Гвоздик проведе в більш місткій арені", - сказав один із засновників офіційного фан-клубу братів Кличко Максим Розенко в інтерв'ю SportArena.

Аншлаг у Філадельфії

Як повідомляє офіційний сайт "2300 Arena", на якій пройде бій між Олександром Гвоздиком і Дуду Нгумбу, всі квитки вже продані. А значить на поєдинку побуває близько 2 тисяч глядачів.

Фінішна пряма Гвоздика

Українець Олександр Гвоздик приступив до завершальної стадії підготовки до бою з Нгумбу, про що повідомив через свою сторінку в Instagram. "Вийшли на фінішну пряму нашого табору", - підписав фото український боксер.

Напередодні бою

Олександр Гвоздик: "Я бачив, що вболівальники незадоволені вибором опонента. Але я з ними не погоджуся. Нгумбу з тих боксерів, яких не можна недооцінювати. Якщо ти допустиш таку помилку, він надиратиме тобі дупу. Так, у нього багато поразок. Але подивіться самі , він програвав тільки топовим бійцям. Ні, цей хлопець зовсім не такий простий. Думаю, вболівальники просто його недооцінюють.

Дивився його кілька поєдинків. Згоден, він не такий небезпечний хлопець, як Адоніс Стівенсон. Але він вміє здорово спойлерити. Особливо в тому випадку, якщо ти раптом допустиш недооцінку.

Я не хочу допускати ту ж помилку, що і в бою з Амаром. Не буду дивитися на його рекорд або на те, що про нього думають вболівальники. Буду сприймати його серйозно. Я мотивований, тренуюся, працюю над тим, щоб не повторити своїх колишніх помилок. Всі бійці небезпечні, кожен може вдарити. Цей хлопець дуже стійкий, у нього відмінна підготовка, такий легко пройде 12 раундів. Більше того, у фінальному раунді він б'ється точно так же, як бився в першому. А ще у нього дуже непоганий захист. Загалом, буде непросто", - сказав Гвоздик в інтерв'ю Boxing Talk.

Дуду Нгумбу: "Це чудова можливість зустрітися з кращим напівважковаговиком світу. Після 12 років і 46 боїв на професійному рингу я отримав титульний шанс і буду битися відразу за найпрестижніший з поясів.

Гвоздик - великий чемпіон і я відчуваю до нього величезну повагу. Він завоював титул у важкому бою з Стивенсоном, але я більш досвідчений і маю намір використати цю перевагу", - сказав Нгумбу в інтерв'ю Boxing Scene.

Чемпіонський пояс для Гвоздика і сенсаційна перемога Нгумбу

Раніше 1 грудня 2018 року в Квебеку Гвоздик нокаутував в 11-му раунді Адоніса Стівенсона і відібрав у нього чемпіонський пояс за версією WBC в напівважкій вазі, яким канадець володів з 2013 року і проти Гвоздика проводив вже десятий захист титулу.

А ось Нгумбу виходив на ринг в травні 2018 року року і сенсаційно переміг рішенням суддів швейцарця Йоанна Конголо. Так француз став обов'язковим претендентом на пояс WBC.

Нгумбу вже бився з українцем

У своїй кар'єрі, яка налічує 46 боїв, французький боксер вже одного разу бився з українцем. У березні 2013 року Дуду в київському Палаці спорту переміг рішенням суддів українця В'ячеслава Узєлкова.

Ще один бій в столиці України Нгумбу провів в листопаді 2015-го, поступившись росіянину Умару Саламову.

Гвоздик - явний фаворит

На думку букмекерів, українець є безоговорчнім фаворитом бою. На перемогу Олександра дають коєффіціент 1.01. Тріумф Дуду котирується цифрою 19.0. На нічию пропонують 34.0.

В Україні бій за титул чемпіона світу за версією WBC транслюватиме телеканал "Інтер".

У ніч на неділю, 31 березня, о 04:50 на каналі вийде програма "Великий бокс", у рамках якої й відбудеться трансляція цієї дуелі.

Однак, коли саме розпочнеться бій Гвоздик-Нгумбу, невідомо. Все залежатиме від того, коли закінчаться бої в андеркарті. Звичайно, такі поєдинки розпочинаються приблизно о 6-7 годині ранку.

Боксери вже провели процедуру зважування та битву поглядів:

Успіх Гвоздика

Після перемоги над Адонісом Стівенсоном, Гвоздик заробив 300 рейтингових очок і завдяки цьому піднявся на 55 позицій - з 68-го місця на 13-е.

Рейтинг BoxRec
Рейтинг BoxRec

Нагадаємо, Олександр Гвоздик нокаутував канадського боксера Адоніса Стівенсона (30-1-2, 24 КО) і завоював титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі.

Стартові раунди пройшли в традиційній "розвідці", а вже в третьому раунді Гвоздик відправив Стівенсона в нокдаун ударом в голову, але рефері (з Канади) чомусь його не відрахував.

Після цього Гвоздик став набирати обертів, а Стівенсон - помітно втомився, лише відповідаючи на удари.

У десятому раунді українець пропустив сильний удар в голову, але до кінця раунду зміг відновитися і провів сильну серію ударів противнику.

В 11 раунді Гвоздик серією ударів у голову відправив канадця у важкий нокаут, і рефері одразу зупинив бій.

Бій Гвоздик - Стівенсон пройшов 1 грудня у Квебеку, Канада. Підтримати українця прилетіли Олександр Усик та Василь Ломаченко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик, Гвоздик і Ломаченко визнані найкращими боксерами світу.