Чемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC Олександр Гвоздик (17-0, 14 KO) захистив титул в бою проти француза Дуду Нгумбу. Це був перший захист для українця.

У п'ятому раунді Нгумбу підвернув ногу і відмовився продовжувати поєдинок.

Бій відбувся у Філадельфії, США, на арені "2300 Arena" при повному аншлагу.

Дивіться повне відео бою Гвоздик – Нгумбу:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Протистояв 31-річному харків'янину 37-річний боксер з Франції Дуду Нгумбу (38–8, 14 KO).

Більш активно почав поєдинок українець, який на правах фаворита атакував, в основному використовуючи джеб. Але до честі француза, він контратакував і не відсиджувався в обороні. До 4-го раунду Нгумбу і зовсім зловив ритм бою, а тому Гвоздик почав діяти в рингу ще активніше. Але у 5-му раунді в одному з епізодів, коли атакував український боксер, Дуду підвернув ногу або потягнув м'яз на нозі. Відійшовши в кут рингу, француз дав зрозуміти, що йому складно продовжити бій. Суддя дав час Нгумбу, який намагався зрозуміти, чи зможе далі битися. Але через якийсь час команда Дуду дала сигнал, що француз не готовий далі битися, а тому Гвоздик переміг.

Таким чином, український боксер Олександр Гвоздик захистив титул чемпіона світу після перемоги технічним нокаутом.

Успіх Гвоздика

Після перемоги над Адонісом Стівенсоном, Гвоздик заробив 300 рейтингових очок і завдяки цьому піднявся на 55 позицій - з 68-го місця на 13-е.

Рейтинг BoxRec
Рейтинг BoxRec

Нагадаємо, Олександр Гвоздик нокаутував канадського боксера Адоніса Стівенсона (30-1-2, 24 КО) і завоював титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі.

Бій Гвоздик - Стівенсон пройшов 1 грудня у Квебеку, Канада. Підтримати українця прилетіли Олександр Усик та Василь Ломаченко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик, Гвоздик і Ломаченко визнані найкращими боксерами світу.