Екс-чемпіон світу у важкій вазі росіянин Мурат Гассієв (26-1, 19 КО) в черговий раз пояснив поразку у бою з чемпіоном світу WBC, WBO і IBF у важкій вазі Олександром Усиком (16-0, 12 КО) у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS).
За словами Гассієва, він програв тому, що порвав зв'язки в бою з Усиком. Крім того, дуже важким була вкластися у ліміт ваги.
"Я не переглядав бій з Усиком, бо не маю такої звички. Наприклад, я досі не бачив поєдинки з Денисом Лебедєвим і Кшиштофом Влодарчиком. З Дортикосом дивився бій, але не весь, я просто не люблю їх переглядати і, до речі, не знаю з якої причини.
Мабуть найважчим перед поєдинком з Олександром було скидання ваги. Я ніколи не користувався послугами дієтолога, не обмежував себе в харчуванні і думав, що без проблем зроблю вагу, проте це скидання ваги було найважчим в кар'єрі. Незадовго до зважування у мене було +1,5 кг від ліміту крузервейту.

Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions
Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions

Зараз я приступив до тренувань і поступово відновлюю бойові кондиції. Я порвав зв'язки, це сталося під час бою з Усиком, у другому або третьому раунді. В якийсь момент я відчув біль у плечі, рука стала млявою і наносити удари було боляче.
Не думаю, що це сильно вплинуло на кінцевий результат, тому що Олександр просто був краще готовий до поєдинку. Скоріше всього, це була тактична поразка. Я сам дозволив йому домінувати, хоча міг відбоксувати набагато краще", - заявив Гассієв.

Як писав Знай.ua, Олександр Усик відмовився від пояса Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і обов'язкового бою з росіянином Денисом Лєбєдєвим (32-2, 23 КО) через перехід у надважку вагу.

Усик готувався до бою з камерунським боксером Карлосом Такамом (36-5-1, 28 КО), який був запланований на 25 травня, але травмувався, і поєдинок скасували.

Бій Усик - Такам відбудеться 25 травня в США
Бій Усик - Такам відбудеться 25 травня в США
Менеджер українця Егіс Клімас розповів про травму Усика і строки відновлення.
"Це були два місяці важкої роботи і підготовка йшла кожен день. Залишилося тільки два тижні до бою, але він травмувався. Звичайно, всі розчаровані, особливо Усик.
Він вибув приблизно на місяць. Лікар сказав, що йому не можна нічого робити рукою протягом цього місяця. Потім буде ще місяць або два на відновлення і, сподіваємося, він зможе провести свій бій десь у вересні", - передає слова Клімаса ESPN.

Нагадаємо, Усик отримав травму біцепса.

"На жаль, Усик отримав травму біцепса і не зможе битися 25 травня. Нову дату його дебюту в суперважкій вазі буде оголошено найближчим часом", - написав Клімас в twitter.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий тренер оцінив можливості Усика.