Українська шаблістка Ольга Харлан завоювала золото на чемпіонаті Європи з фехтування, який пройшов у Дюссельдорфі (Німеччина).
У фіналі Харлан перемогла француженку Манон Брюне - 15:12, а у півфіналі - представницю Угорщини Ганну Мартон (15:10).
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Ольга Харлан
Ольга Харлан
Для Харлан це - восьма перемога на чемпіонатах Європи (двічі - у командних змаганнях, 6 разів - в особистій першості) і перша за останні 5 років. Всього в його активі 20 нагород ЧЄ - 8 золотих медалей, 7 срібних та 5 бронзових.

Ольга Харлан
Ольга Харлан

Як писал Знай.ua, збірна України в напруженій боротьбі виборола срібло на Кубку світу з фехтування в Тунісі.

Україну представляли Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Вороніна та Юлія Бакастова. Українська команда у вирішальній матчі за "золото" програла збірній Італії з рахунком 42:45.
Ольга Харлан
Ольга Харлан
У змаганнях брали участь 16 найкращих команд світу. До фінального матчу Україна перемогла Іспанію (45:43), Францію (45:44) та Корею (45:39).

Збірна України з фехтування
Збірна України з фехтування

Зазначимо, що це перша нагорода українок на етапах Кубка світу за останні два з половиною роки. Крім того, це був перший турнір в командному відборі на Олімпійські ігри - 2020, які пройдуть в Токіо.
Як писав Знай.ua, раніше Ольга Харлан стала переможницею Гран-прі Сеула (Південна Корея). У фінальному матчі українка перемогла Чжи Єн Кім, здолавши суперницю в напруженій боротьбі лише в один укол - 15:14.
Як повідомляв Знай.ua, чемпіонка України і віце-чемпіонка світу зі стрибків у висоту Юлія Левченко стала другою на етапі "Діамантової ліги" в Стокгольмі (Швеція).

Юлія Левченко
Юлія Левченко

Левченко з легкістю взяла перші три висоти - 1,78 м, 1,83 м і 1,87 м. Але не змогла підкорити 1,90 м, після чого не впоралася з планкою 1,92 м.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, Левченко стала найкращою легкоатлеткою лютого в Україні.