Називати футбольний клуб ім'ям людини поширена традиція.

Чемпіонат світу з футболу в Катарі повинен пройти з 21 листопада по 18 грудня 2022 року
Чемпіонат світу з футболу в Катарі повинен пройти з 21 листопада по 18 грудня 2022 року

"Спартак"

найяскравіший приклад - "Спартак". У 1935 знамениті брати Старостіни створювали всесоюзний центр, що об'єднував працівників промкооперації. Назва виникло випадково - коли намагалися його придумати, погляд Миколи Старостіна впав на книгу "Спартак".

"Левскі"

Васил Левски, один з головних героїв національно-визвольного антитурецького руху. В його честь назвали болгарський клуб "Левскі" існує з 1914 року.

"Ботев"

Ім'я - не менше дзвінке, ніж у "Левскі". Людина, на честь якого з'явилося - видатний діяч боротьби проти турецького панування Христо Ботев, революціонер, герой, поет. Вважається великим поетом, хоча збереглося лише трохи більше 20 його віршів - практично всі вони стали словами народних пісень.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Скендербеу"

Не виходячи за межі Балканського півострова, ми знаходимо ще один приклад футбольного клубу, названого в честь великого людини. Це албанський "Скендербеу", з 1925 носить ім'я національного героя Скандербега і має в гербі зображення знаменитого шолома цієї людини.

"Тоттенхем Хотспур"

На демократичному Заході приклади іменування клубів в честь людей рідкісні, але є. Навіть в Англії, де більшість назв - географічного походження. Але "Тоттенхем Хотспур" поєднує два начала. Тоттенхем - назва одного з районів Лондона, а Хотспур - це прізвисько реального історичного персонажа. Він жив у XIV столітті сер Генрі Персі, відрізнявся хвацькістю і буйною вдачею.

"Карл Цейс"

Цей клуб представляє німецького міста Йена і зараз трудиться на рівні Третьої Бундесліги. Свого піку "Карл Цейс" досяг в 1981 році, коли вийшов у фінал Кубка кубків, де, втім, був битий тбіліським "Динамо". Людина, на честь якого названий клуб - всесвітньо відомий німецький інженер і виробник оптики.

"Жил Вісенте"

Унікальний випадок - футбольний клуб назвали на честь діяча культури. Не те, щоб серед засновників клубу були суцільні театрали - просто вони щовечора грали у футбол поруч з будівлею театру, носив ім'я Жила Вісенте.

"Васко да Гама"

А ось це - навпаки, дуже заслужений клуб. 4-разовий чемпіон Бразилії, 24-кратний - штату Ріо-де-Жанейро, володар Кубка Лібертадорес, і так далі, і так далі. Названий на честь відомого португальського мореплавця, який відкрив шлях з Європи в Індію? Та просто в 1898 році, коли заснували клуб, широко відзначалося 400-річчя великого плавання Васко. Так і склалося одне до одного.

"Болівар"

З мотивацією абсолютно прозоро. Клуб є найтитулованішим в своїй країні і єдиним представником Болівії, коли-небудь які доходили до фіналу міжнародного турніру.

"Сфинтул Георге"

Молдавський футбольний клуб з села Суруч неподалік від Кишинева, створений лише в 2003 і відважно названий на честь Святого Георгія ( "Сфинтул" і є "Святий"). Незважаючи на таке ім'я, особливої ​​переможно команда не відрізняється, лише раз вийшовши у фінал Кубка Молдови.

"Малий"

Єдиний український клуб, в назві якого можна виявити ім'я реальної людини. Клуб непрофесійний, і виступає він всього лише на рівні чемпіонату Житомирської області. Це "Мал" з Коростеня. Стародавнє місто відомий тим, що в 945 він був спалений княгинею Ольгою в помсту за вбивство його жителями її чоловіка, князя Ігоря, в ході повстання місцевого населення - древлян. Керівником повстання був князь Мал.

Як повідомляв Знай.uа зірка Реала в п'яному угарі крушив все на своєму шляху, а потім втомився: дивні фото.

Також Знай.uа писав, пенальті, домінування і втрати: Олександрія відіграла яскравий поєдинок сезону, потужні кадри.