Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії тренерам і спортсменам в паралімпійських і дефлімпійських видів спорту, йдеться в указі №544/2019.
Згідно з указом, стипендії у розмірі 7 тис. грн. отримають чемпіони Європи: Лейла Аджаметова, Євген Богодайко, Роман Данилюк, Андрій Демчук, Денис Дубров, Максим Кріпак, Мерешко Єлизавета, Зоя Овсій, Марія Помазан, Ганна Стеценко, Олексій Федина, Ігор Цвєтков, Дмитро Щербаков.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Стипендії у розмірі 7 тис. грн отримають бронзові призери чемпіонату світу: Андріана Капустей, Богдана Конашук, Василь Кравчук, Ярослав Решетинський, Назар Стефурак, Юлія Липецька, Костянтин Яременко.
Виплати у розмірі 9 тис. грн отримає срібний призер чемпіонату світу Роман Полянський.
Чемпіони світу отримають стипендії у розмірі 12 тис. грн: Єгор Дементьєв, Сергій Ємельянов, Олександра Кононова, Василь Ковальчук, Василь Потапенко, Дмитро Суярко, Інна Черняк.
Чемпіон ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року Ігор Рептюх отримає стипендії у розмірі 15 тис. грн.
Також Зеленський призначив премії для головних тренерів збірних команд України: Юрію Бондаренку, Ірині Виноградовій, Вячеславу Загребі, Андрію Казначеєву.
Стипендії отримають і старші тренери збірних команд України: Віктор Дементьєв, Тамара Едішерашвілі, Анатолій Завєдєєва, Світлана Казначеєва, Олександр Семенов, Ігор Співак.
Зеленський призначив стипендії тренерам збірних команд України: Еллі Бенедик, Галині Бойко, Кирилу Вертинському, Іллі Калайді, Василю Кеке, Світлані Колесніковій, Руслану Максимову, Марині Максимовій, Оганесу Мкртчану, Володимиру Христику.
Стипендії отримають тренери чемпіонів Європи: Іван Кирдоді, Віктор Нікулін, Світлана Толокняник, Віктор Турчин.
Також стипендію призначили для тренера бронзової призерки чемпіонату світу Василю Ковалю.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський зустрівся українськими спортсменами, які виграли медалі на чемпіонатах світу та Європейських іграх.

Також Зеленський зустрівся з футболістами збірної України U-20, які під керівництвом Олександра Петракова виграли чемпіонат світу в Польщі. У фіналі українці обіграли збірну Південної Кореї. Україна вперше в історії виграла Мундіаль.
Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами
Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами
Згідно з указом президента, всі гравці молодіжної збірної отримали ордени "За заслуги" III ступеня.
Не залишилися без нагород і тренери команди - їм присвоїли звання "Заслужених працівників фізичної культури і спорту України".

Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами
Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами

Також на зустрічі з президентом були українські дзюдоїсти Дар'я Білодід та Георгій Зантарая, боксер Олександр Хижняк та інші спортсмени, які брали участь в Європейських іграх та інших спортивних турнірах.

Володимир Зеленський і Дарина Білодід
Володимир Зеленський і Дарина Білодід

Нагадаємо, українська збірна тріумфально виступила на других Європейських іграх-2019, завоювавши 51 медаль.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українські дзюдоїсти завоювали золото на Європейських іграх-2019.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, українська самбістка Анастасія Сапсай виборола золото Європейських ігор-2019 в Мінську.