Російська легкоатлетка Аксана Гатаулліна завоювала золоту медаль у стрибках з жердиною на юніорському чемпіонаті Європи-2019, який проходить в Буросі (Швеція).
Гатаулліна стрибнула на 4,36 м і на 20 сантиметрів обійшла срібну і бронзову медалісток.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Після перемоги Гатаулліна взяла рожевий плед в горошок і пробігла з ним коло пошани, як з прапором, тому що російський прапор заборонено Міжнародною федерацією легкої атлетики.
"Це були емоції і бажання поділитися радістю цієї перемоги з глядачами. Звичайно, дуже хотілося відсвяткувати перемогу з російським прапором в руках. На жаль, такої можливості ми зараз позбавлені. На емоціях взяла перше, що попалося під руку. Так сталося, що це виявився плед.
Ніякої політичної підоснови, звичайно, в моєму вчинку не було, тільки бажання висловити радість перемоги якимось жестом і поділитися цим жестом з глядачами", - прокоментувала свій вчинок Аксана.
Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Ярослава Магучих на змаганнях Діамантової ліги в катарській Досі завоювала золоту медаль у стрибках у висоту з особистим рекордом - 196 см.
Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images
17-річна Магучих стала однією з перших українок, яка виконала норматив на Олімпійські ігри-2020 в Токіо.

Як повідомляв Знай.ua, чемпіонка України і віце-чемпіонка світу зі стрибків у висоту Юлія Левченко стала другою на етапі "Діамантової ліги" в Стокгольмі (Швеція).

Левченко з легкістю взяла перші три висоти - 1,78 м, 1,83 м і 1,87 м. Але не змогла підкорити 1,90 м, після чого не впоралася з планкою 1,92 м.

Нагадаємо, Левченко стала найкращою легкоатлеткою лютого в Україні.