13-річний українець Олексій Середа з Миколаєва став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду за всю історію змагань. Він побив рекорд олімпійського призера британця Томаса Дейлі.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

На чемпіонаті Європи Олексій обійшов француза Бенджаміна Оффре і росіянина Руслана Тернового. Зараз талановитий хлопчик приймає привітання з усього світу.

"Звичайно, страх був. Він є на будь-яких змаганнях. Я в такі моменти намагаюся не думати про стрибку. Коли на чемпіонаті Європи побачив на табло свій результат, дуже зрадів. Я дуже цього хотів. Багато хто кажуть, що головне не перемога, а участь. А для мене саме головне — перемога. Завжди хотів стати чемпіоном, це моя давня мрія. До мрії треба йти, навіть якщо щось не виходить", - поділився Олексій.

Стрибками у воду Альоша займається з шести років. До цього кілька років ходив на плавання. До того ж, на навчання у молодика не вистачає часу, але він не погано справляється.

"Намагаюся встигати. Я далеко не відмінник. Через зборів, постійних тренувань і змагань рідко буваю на уроках. Одні вчителі йдуть назустріч, інші не особливо… Перед зборами я беру у вчителів завдання і виконую їх дистанційно. З фізкультури у мене - "відмінно". З алгеброю і геометрією теж непогано. А ось з фізикою, біологією і географією, чесно кажучи, не дуже", - розповів Середа.

В інтерв'ю "Сніданку з "1+1"" Олена Середа зізналася, що, коли син став чемпіоном Європи, відчула полегшення. За її словами, нарешті закінчилося напруга, в якому вони жили останнім часом.

Після перемоги на чемпіонаті Європи Олексій Середа поїхав додому на канікули, а у вересні з новими силами приступить до тренувань.

"Якщо все буде добре, на Олімпіаду поїдемо вже в наступному році. Льоша готовий до того, що це буде дуже важко, тому що всі спортсмени старше і програма у них, відповідно, на порядок складніше. Разом з тренером син буде освоювати два нових, більш складних стрибка. І, звичайно, буде "брати" своїм коронним прийомом — чистотою виконання і входження у воду. Навіть якщо не виграє, Олімпіада — це колосальний, ні з чим не порівнянний досвід", - каже мати юного чемпіона.

Нагадаємо, що українські спортсмени завоювали золото на Чемпіонаті світу.

Як повідомляв портал Знай.ua, відому спортсменку таємно зняли голяка після тренування.

Також портал Знай.ua писав, що український стрибун у воду Максим Боргів проміняв спорт на цирк.