Екснаставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про труднощі у стосунках з президентом "Шахтаря" Рінатом Ахметовим з моменту початку військових дій на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю Вацко Live.

"Рінат любитель поспівати в караоке. Так тривало до 2014-го, поки не спалахнула трагедія в Донецькому регіоні. Коли ми переїхали в Київ, у наших відносинах стався розлад — ми перестали бачитись", — поділився Луческу.

Більше того, конфлікт зачепив ще й гравців донецького футбольного клубу "Шахтар".

"Тоді в команді відбувалися дивні речі. Я намагався, щоб команда не розвалилася. Може бути Ви в курсі, але кілька місяців Шахтар базувався межами України. Спочатку команда була на зборах в Австрії, а потім до Швейцарії. Чекали, поки нормалізується ситуація в Донецьку", - повідав він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В момент незрозумілою обстановки на сході країни, а також напруги всередині колективу, окремих гравців "Шахтаря" почали "атакувати" футбольні агенти.

"Ми поверталися пізно вночі після гри з Ліоном у готель. У номері мене набрали з рецепції готелю, і повідомили, що вісім гравців Шахтаря не бажають повертатися в Україну. Виявляється, їх підмовив якийсь іранський футбольний агент, Кіа. Я знаю, що він ще і бандит. Серед них були Луїс Адріано, Алекс Тейшейра і Дуглас Коста", - продовжує Мірча.

Як зазначає колишній наставник "Шахтаря", футбольний клуб врятувало від втрати ключових гравців лише своєчасна реакція УЄФА.

"Я був такий злий, що хотів побити Кіа. Я поставив умову хлопцям: у вас є десять днів, якщо ви не повертаєтеся в Україну, ми починаємо будувати команду без вас. Три дні, і вони були в розташуванні клубу. Ця ніч стала поворотною для клубу", - згадує Луческу.

Саме в трагічних для країни події Мірча бачить головну перешкоду на шляху міжнародного успіху донецького "Шахтаря" зразка 3 років.

"Шахтар цілком міг дійти до півфіналу Ліги чемпіонів і вдало виступити там, отримавши можливість зіграти у головному матчі престижного європейського трофею", - сказав він.

Нагадаємо, що під час матчу Ліги Чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і загребським "Динамо" в Харкові на поле вибігли двоє уболівальників. Обидва 21-річні вболівальники є уродженцями Донецької області.

Як повідомляв портал Знай.ua, капітан донецького "Шахтаря" Тайсон потрапив у збірну FIFA 20. Бразильця включили в команду тижня FIFA 20 поряд з іншими зірками.

Також портал Знай.ua писав, що УЄФА представив добірку кращих асистів третього туру групового етапу Ліги чемпіонів. Пас півзахисника "Шахтаря" Алана Патріка став однним з кращих.