Чемпіон світу WBC в суперважкій вазі американський боксер Деонтей Вайлдер (41-0-1, 40 КО) розкритикував WBC за рішення надавати боксерам статусу так званого франчайзингового чемпіона, пише BoxingScene.
Уайлдер вважає, що такий титул вносить багато плутанини: хто, з ким, і коли повинен битися.
"Я зовсім небагато знаю про такий статус. Чув, він дозволяє не битися з обов'язковими претендентами, але залишатися чемпіоном. В такому разі, мені не цікаво, так як я хочу битися в об'язаловках.
Ці хлопці пробиваються нагору, на цю позицію, і що? Який сенс давати корону тому, в кого не буде обов'язкових претендентів? Забираючи все це, всі ці очікування свого шансу, розкручування такого бою на майбутнє та інше, ви позбавляєте бокс частини харизми, частини чогось важливого. Я проти.
Сподіваюся, у мене не буде нічого з цими "франшизами". Нічого не маю проти тих, хто прийняв цей статус (Сауль Альварес і Василь Ломаченко), але я прислухаюсь до фанів і свого серця. Не вважаю, що мені це підходить. Захочуть дати такий пояс комусь ще - немає проблем, мене це не турбує", - заявив Уайлдер.

Як раніше писав Знай.ua, чемпіон світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василь Ломаченко (14-1, 10 КО) став "франчайзинговим" чемпіоном WBC.

Василь Ломаченко, Getty Images
Василь Ломаченко, Getty Images

На конгресі WBC, який пройшов в Мексиці, було розглянуто та схвалене прохання промоутерської компанії Top Rank з надання українцю спеціального статусу чемпіона.

Після того, як багато стали критикувати Ломаченка, президент WBC став на захист українського чемпіона.

Як повідомляв портал Знай.ua, Деонтей Вайлдер вважає себе королем боксу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще