Різноманітність чемпіонату Європи 2020 року стала джерелом натхнення для створення офіційного м'яча турніру, яким будуть грати учасники фінальної частини Євро-2020.

Щоб відзначити 60-ту річницю ЄВРО-УЄФА, фінали наступного літа будуть організовані у дванадцяти європейських країнах, і саме ця нова формула надихнула творців дизайну м'яча турніру. Він отримав назву Uniforia, яка об'єднує поняття єдності (unity) та ейфорії (euphoria).

офіційний м'яч Євро-2020, фото uefa.com

За задумом авторів, Uniforia символізує мости між людьми, перетинання меж та різноманітність, які будуть оточувати турнір. Дизайн м'яча складається з широких чорних смуг з різнокольоровими краями у вигляді мазків пензля художника. Ці смуги на м'ячі символізують мости, які об'єднують різні частини Європи і стирають кордони.

"Футбол відкритий для вас, незалежно від того, ким ви є, незалежно від того, звідки ви родом, і незалежно від того, яка ваша ігрова зона. Він об'єднує всіх тих, хто це практикує. Uniforia може бути просто символом, але це символ, під яким ми можемо - і повинні - зібратися разом", - говорять автори дизайну м'яча.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Новий м'яч названо Uniforia, фото: uefa.com
Новий м'яч названо Uniforia, фото: uefa.com

Фінальна частина Євро-2020 проходитиме з 12 червня по 12 липня у 12 містах Європи - Лондоні, Мюнхені, Баку, Рим, Санкт-Петербурзі, Бухаресті, Дубліні, Копенгагені, Будапешті, Глазго, Більбао і Амстердамі.

Зазначимо, що збірна України достроково кваліфікувалася до фінальної частини ЄВРО-2020 після перемоги над Португалією.

Нагадаємо, збірна України здобула феєричну перемогу над збірною Португалії і достроково вийшла на Євро-2020.

Як повідомляв портал Знай.ua, київське Динамо врятувало себе від поразки в матчі з Копенгагеном, зігравши в нічию 1:1.

Також Знай.ua писав, Ярослав Ракицький підтвердив завершення кар'єри в збірній України.