Український скелетонист Владислав Гераскевич перевершив три персональних рекорди на етапі Кубка світу в Лейк-Плесіді.

Хоча Гераскевич посів підсумкове 12-е місце, спортсмен показав величезний потенціал.

Так, в першому заїзді Владислав продемонстрував найкращий у кар'єрі стартовий розгін - 4,97 секунди (5,16 - попередній), найкращий фініш - 53,28 сек (54,40), а також розвинув найвищу максимальну швидкість - 121,53 км/год (118,8).

Владислав Гераскевич, facebook.com/mykhailo.geraskevych
Владислав Гераскевич, facebook.com/mykhailo.geraskevych

Після першого заїзду Влад займав шосте місце з відставанням від лідера всього 0,22 секунди. Після другого заїзду українцю не вдалося потрапити до топ-10. Він зайняв 12-е місце з відставанням від лідера на 1,16 секунди.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"У другий заїзд Владислава, як і інших спортсменів, на жаль, втрутилася лотерея під назвою погода. Раз за разом піднімалися сильні пориви вітру зі снігом і це сильно вплинуло на результати другого заїзду. Комусь пощастило прискочить в паузах між цими поривами, комусь ні", - написав у Facebook Михайло Гераскевич, батько і тренер спортсмена.

Переможцем етапу в Лейк-Плесіді став німець Аксель Юнгк, друге місце зайняв Мартінс Дурукс з Латвії, а третім став росіянин Олександр Третьяков.

Наступний етап відбудеться 13 грудня в Лейк-Плесіді.

Як писав Знай.ua, українська біатлоністка, олімпійська чемпіонка Юлія Джима завоювала срібну медаль в індивідуальній гонці на етапі Кубку світу в Естерсунді (Швеція).

Джима стала єдиною біатлоністкою, якій вдалося закрити всі 20 мішеней.
"Було важко. Дуже рада, що посіла друге місце, трохи не вистачило сил для першого рядка. Але все ж, друге для мене на сьогоднішній день, як перше. Моя нога мені вже подобається більше. Все ще болить, але стабільно, немає такого різкого болю, як в перші два дні.
Я вже давно зрозуміла, що індивідуальна гонка - це моє. Взагалі не готувалася до першого етапу, я стартувала пізніше в підготовці, тому почала тренуватися тільки з кінця липня. Все це вплинуло на початок сезону - було непросто підігнати форму. Потрібно було форсувати, але, думаю, що це було не найкраще рішення", - розповіла Джима в ефірі UA:Перший.

Джима, фото - XSPORT.
Джима, фото - XSPORT.

Цей подіум став шостим особистим в кар'єрі біатлоністки. Джима один раз перемагала, двічі завойовувала срібло і тричі ставала бронзовим призером.
Перемогла в цій гонці француженка Жюстін Бреза. Ця перемога стала для неї другою в кар'єрі.

Як писав портал Знай.ua, тренер Володимир Махлай розповів про травму Юлії Джими.