У Росії помер 18-річний хокеїст, воротар клубу КХЛ "Снігові Барси" та юніорської збірної Казахстану Вілен Прокоф'єв.

Як повідомляє прес-служба клубу, у спортмена був рак кісток.

"З глибоким сумом повідомляємо, що молодий воротар "Сніжних Барсів" після чотирьох місяців боротьби з тяжким захворюванням - Саркомою Юінга (рак кісток) пішов з життя. Вілен було 18 років... Ми висловлюємо свої співчуття всім родичам, друзям і тим, хто знав Вілена.

Дякуємо всім, хто підтримував його весь цей час і не залишився в стороні. Нехай земля буде тобі пухом, Вілен. Сумуємо", - йдеться в заяві.

Вілен почав спортивну кар'єру в "Казахмисі", а у 2013 році його запросили в ДЮСШ "Барис". У травні 2019 року хлопця почало турбувати стегно. Після численних обстежень і аналізів у Вілена виявили рідкісне захворювання - саркому Юінга (рак кісток).

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Вілен проходив у Москві спеціалізоване лікування, а клуби виступали з благодійними акціями, щоб зібрати гроші на лікування.

Як писав Знай.ua, 26 січня американський професійний баскетболіст Кобі Брайант, який виступав в НБА за команду "Лос-Анджелес Лейкерс", загинув при аварії вертольота. Йому був 41 рік.
Разом з Брайантом загинула його 13-річна донька Джианна.
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant

На борту вертольота було 9 осіб, усі загинули.

Як пише Associated Press, причиною авіакатастрофи могла стати погана видимість через дуже густий туман. Катастрофа сталася на висоті близько 1400 м (430 метрів).
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images

Брайант всю свою кар'єру виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" (1996 - 2016). З командою атакуючий захисник став п'ятикратним чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

У 2018 році Кобі Брайант отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за мультфільм "Дорогий баскетбол" (Dear Basketball). Брайант став автором сценарію та продюсером картини.

У ньому він зізнався в любові до баскетболу.

Як раніше писав портал Знай.ua, фанат передбачив трагічну смерть Кобі Брайанта сім років тому.