18-річна легкоатлетка Ярослава Магучих, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонка Європи U18 і U20, визнана найкращою легкоатлеткою року, повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.
Федерація відзначила досягнення Магучих, яка стала срібною призеркою минулорічного чемпіонату світу з легкої атлетики в Досі (Катар), встановивши світовий рекорд серед спортсменок віком до 20 років.
Крім того, Ярослава Магучих також перемогла в номінації "Молода зірка" за версією Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

Магучих виграла золото, взявши висоту 1,98 метра. Другою стала ще одна українка - Юлія Левченко з результатом 1,96 метра. Третя - полячка Каміла Ливчинко (1,94 метра).
Вже у статусі переможниці Магучих спробувала взяти висоту в 2,02 метра, але встановити новий рекорд України і новий світовий рекорд U-20 у приміщеннях їй не вдалося.
Як писав Знай.ua, у 2019 році Магучих виграла чемпіонат Європи U-20, стала наймолодшою в історії медалісткою на дорослому чемпіонаті світу і двічі рекордсменкою, побивши юніорський світовий рекорд.

Нагадаємо, раніше Ярослава Магучих була визнана найкращою молодою спортсменкою Європи за версією Європейських олімпійських комітетів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Магучих стала наймолодшою переможницею Діамантової ліги в історії.