Колишній форвард нігерійської збірної Тіджанні Бабангіда поділився думкою про проблеми, які спостерігаються у африканських гравців. В якості найкращого прикладу він навів кар'єру португальської зірки Кріштіану Роналду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з голландських видань.

Тіджанні Бабангіда, скріншот: YouTube
Тіджанні Бабангіда, скріншот: YouTube

"Думаю, все зав'язано на менталітеті. Більшість африканців, отримавши великі гроші, стають розслабленими і задоволеними. Подивіться, як Роналду працює навіть у 35 років. Якщо б він був африканцем, то вже давно припинив би грати. У футбол потрібно грати, щоб бити рекорди і залишати спадщину, про яку пам'ятатимуть навіть після закінчення кар'єри. Африканці не орієнтуються на це, тому що ми граємо заради грошей. Коли ми отримуємо якусь суму, то відчуваємо себе так, ніби всього досягли. Гравці, які виросли в Європі, і мали все необхідне – інший випадок. Більшість наших талантів вийшли з бідності. Так що, коли з кимось укладають великий контракт, то увага перемикається, а мотивація вмирає. Це дуже сумно", – сказав Бабангіда.

До речі, Тіджанні в національній збірній Нігерії дебютував у 1994 році, а в 1996 році у складі олімпійської збірної Нігерії Бабангіда став олімпійським чемпіоном.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Мессі нудило перед кожним матчем, врятувала тільки спеціальна дієта.

Як повідомляв Знай.uа Роналду стане першим доларовим мільярдером у футболі — криза йому не страшні.

Знай.uа писав, Роналду оголив сталеві кубики преса і закликав фанаток до дій.