У далекому і тривожному для України 2014 році ще зовсім юний Олександр Зінченко міг "виїхати" в Пітер. Колишній селекціонер "Зеніту" Дмитро Баранник рекомендував пітерському клубу підписати молодого і талановитого українця.

Про це стало відомо завдяки публікації одного з російських спортивних видань, яке посилається на слова Дмитра Баранника.

Олександр Зінченко, фото Instagram
Олександр Зінченко, фото Instagram

"В "Лужниках" періодично грають відомі ветерани. Разом з нами підтримував форму і Зінченко. Мені запропонували взяти на перегляд. Побачивши його наживо навіть на нашому рівні, я зрозумів, що це дійсно футболіст. Незабаром він поїхав до Пітера, у Зеніт-2. він пробув там півтора дня, після чого агенти відвезли його в Рубін. Ми спілкувалися з Радімовим, який тоді працював в Зеніті-2. Він говорив: "Видно, що хлопець футбольний, але треба дивитися". Напевно, це типова відповідь будь-якого тренера, якому надсилають гравця, і він бачить його лише на одному тренуванні. Агенти хотіли, щоб ми відразу вирішили – дають йому контракт чи ні. Але в такому клубі, як "Зеніт", необхідно було пройти декілька ступенів для прийняття рішень", - заявив Дмитро.

На питання журналістів, чи прикро йому, що тоді втратили Олександра, Баранник відповів: "За всім не встигнеш. В тій історії були складності. Але мені було по-людськи приємно, що хлопець заграв на такому рівні. Радий, що я тоді побачив у ньому футболіста. Мені як фахівцю досі приємно, і я продовжую за ним стежити. Опинився б Зінченко тоді в Зеніті, можливо, і не було б у його кар'єрі такого хеппі-енду".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, і м'ячик пнути, і "товарчік" штовхнути —колишнього гравця “Реала” підозрюють у наркоторгівлі.

Як повідомляв Знай.uа Ярмоленко навчив вболівальників Вест Хема бажати удачі по-українськи.

Знай.uа писав, спорт на карантині - за допомогою цих домашніх тренувань ви повернете колишню стрункість.